В Android додали віртуальну клавіатуру Брайля

  • 10 апреля, 10:13
  • 4195
  • 0

Понад 150 років тому винахід Брайля був революційним, зробивши читання і письмо доступним для незрячих людей. Сьогодні дисплеї Брайля роблять набір тексту доступним на більшості смартфонів і комп’ютерів через клавіатуру Брайля (фізичну). Але може знадобитися багато часу для забезпечення функціонування пристроїв щоразу, коли ви хочете швидко надрукувати текст на своєму смартфоні.

Клавіатура TalkBack – це нова віртуальна клавіатура Брайля, інтегрована безпосередньо в Android. Це швидкий і зручний спосіб набирати текст на телефоні без будь-якого додаткового обладнання, незалежно від того, публікуєте ви повідомлення в соціальних мережах, відповідаєте на повідомлення або пишете електронний лист.

Команда Google співпрацювала з розробниками і користувачами шрифту Брайля впродовж всієї розробки цієї функції. Тому вона буде знайома всім, хто вже друкував з використанням шрифту Брайля. Клавіатура використовує стандартну 6-клавішну розкладку, і кожна клавіша є однією з 6 точок Брайля, які при натисканні створюють будь-яку букву або символ. Щоб ввести «A», ви повинні натиснути точку 1, а для введення «B» – точки 1 і 2 разом.

Клавіатура може використовуватися в усіх програмах, де ви зазвичай друкуєте, і дозволяє видаляти літери і слова, додавати рядки і відправляти текст. Ви можете включати і вимикати клавіатуру так само просто, як перемикатися між міжнародними клавіатурами. Однак, варто наголосити, що жести TalkBack не підтримуються при включеній клавіатурі.

Щоб використовувати клавіатуру Брайля, включите TalkBack в розділі «Спеціальні можливості» у «Налаштуваннях» і дотримуйтесь вказівок для налаштування. Після того, як ви налаштуєте клавіатуру, проведіть по екрану трьома пальцями і спробуйте потренуватися за допомогою підручника по жестах. Клавіатура Talkback Брайля вже поширюється на пристрої з Android 5.0+. Але, наразі, підтримується тільки англійська мова.


Теги: Android
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все