В Instagram і Facebook розглядають можливість запровадження платної підписки

  • 2 сентября, 06:38
  • 3755
  • 0

Американська компанія Meta може розглядати можливість введення платних версій своїх продуктів, таких як Facebook та Instagram, де не буде реклами, зазначає The Wall Street Journal з посиланням на трьох осіб, які мають інформацію про плани компанії.

Цей можливий крок може бути реакцією на політику Європейського союзу і рішення суду, які обмежують збір даних Meta. Інсайдери вказують на те, що платні підписки можуть допомогти вирішити проблеми, які виникають з погляду регуляторів ЄС, такі як порушення конфіденційності, оскільки реклама в соцмережах ґрунтується на аналізі даних користувачів. У липні Вищий суд ЄС заборонив Meta об'єднувати дані про користувачів із Facebook, Instagram, WhatsApp та інших джерел.

Крім цього, у січні Meta була оштрафована на суму 390 мільйонів євро в Ірландії за примус користувачів приймати персоналізовану рекламу, як умову використання Facebook.

Деякі журналісти також вважають, що Марк Цукерберг намагається відновити свій бізнес, оскільки глобальні економічні труднощі вплинули негативно на продаж реклами.


Теги: facebook instagram
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий