В Україні було внесено зміни до законодавства, які стосуються визнання віртуальних предметів з метавсесвітів

  • 10 августа, 19:11
  • 3741
  • 0

10 серпня Верховна Рада прийняла два закони, які регулюють надання цифрових послуг, обіг цифрового контенту та віртуальних активів. Згідно з інформацією з Міністерства цифрової трансформації, прийняття цих законів дозволить інтегрувати індустрію віртуальних активів в традиційну економіку України.

Так, перший закон внесе новий об'єкт цивільних прав, визначений як "цифрова річ", до Цивільного кодексу. Другий закон розглядає особливості обігу цифрового контенту як окремого виду цифрової речі, а також регламентує специфіку надання цифрових послуг.

На думку Міністерства цифрової трансформації, у метавсесвіті: люди мають можливість володіти віртуальною землею та жити з доходу, отриманого з неї. Це означає, що віртуальна земля стає джерелом реальних прибутків та набуває значущості як цінний актив. Відтак, цифровий сектор економіки розкриває нові можливості для українців заробляти гроші.

До сьогодні в Україні не було встановленого регулювання обігу цифрових речей та ефективних механізмів захисту їх прав. Однак, прийняті закони створять змогу змінити цей стан справ і впровадити систему контролю за використанням цифрових речей та контенту, що також сприятиме безпечнішому наданню інтернет-послуг.

У Міністерстві цифрової трансформації зазначають, що спільно з Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку вже тривалий час ведуться роботи з легалізації ринку віртуальних активів, які тепер класифікуються як окрема категорія цифрових речей.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все