В Украіні поліція викрила підлітка, який збував персональні дані громадян з різних країн світу

  • 2 июля, 10:24
  • 4175
  • 0

Під час санкціонованого обшуку поліцейські знайшли вдома у 17-річного хлопця докази несанкціонованого втручання в автоматизовані системи відомих компаній та збуту конфіденційної інформації. Також правоохоронці виявили у нього персональні дані декількох мільйонів інтернет-користувачів з усього світу. 

Слідчі Шевченківського відділення поліції спільно з працівниками відділу протидії кіберзлочинам в Чернівецькій області ДКП НПУ та Чернівецькою місцевою прокуратурою викрили злочинні дії 17-річного чернівчанина.


Правоохоронці з’ясували, що підліток здійснював несанкціоноване втручання в автоматизовані системи міжнародних компаній, що займаються електронною комерцією. В Украіні поліція викрила підлітка, який збував персональні дані громадян з різних країн світу. Використовуючи шкідливе програмне забезпечення, хлопець заволодів конфіденційною інформацією інтернет-користувачів, яку потім продавав на хакерському форумі та через один із месенджерів. 

Співробітники поліції здійснили вдома у неповнолітнього санкціонований обшук і вилучили комп’ютерну техніку, смартфони та накопичувачі інформації. Результати судової комп’ютерно-технічної експертизи підтвердили факти несанкціонованого втручання в автоматизовані системи та виявили більше 300 тисяч текстових файлів, які містять персональні дані декількох мільйонів інтернет-користувачів з усього світу.

Слідчі Шевченківського відділення поліції повідомили зловмиснику про підозру у скоєнні злочинів, передбачених частинами 1 та 2 статті 361-2 (Несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу України. За такі протиправні дії підозрюваному загрожує до 5 років позбавлення волі.




0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все