В Україні розроблено систему, яка використовує штучний інтелект для виявлення фальшивих інформаційних матеріалів та дезінформації

  • 14 сентября, 12:46
  • 3768
  • 0

Українські інженери розробили платформу під назвою Mantis Analytics, яка використовує штучний інтелект для відслідковування, аналізу та виявлення маніпуляцій в інформаційному середовищі. Цю інформацію надає Рубрика, посилаючись на повідомлення у Телеграмі від міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

Інформаційний фронт стає одним із вирішальних аспектів у повномасштабній війні Росії в Україні. Російська Федерація вкладала значні суми грошей протягом багатьох років у створення пропагандистської машини, яка перекручує факти та поширює російські версії подій, спотворюючи реальну картину. Умови війни призвели до щоденного масштабування сотень тисяч фейкових інформаційних повідомлень про Україну та її громадян.За даними порталу "Детектор медіа", Росія значно збільшила фінансування державних телеканалів, агентств і видань з держбюджету.

Українські розробники використовують штучний інтелект, щоб створити платформу Mantis Analytics. Ця платформа в змозі відстежувати, аналізувати та виявляти маніпуляції в інформаційному просторі, повідомив Михайло Федоров, глава Міністерства цифрової трансформації України.

Міністр цифрової трансформації підкреслив, що дані, зібрані цією платформою, сприяють більш ефективній боротьбі з російською дезінформацією та ворожою пропагандою.

Це стає видимим, оскільки росіяни активно розповсюджують фейки та обмінюються інформацією.


Теги: федоров
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все