В Україні запущена інформаційна платформа для боротьби з кібербулінгом

  • 28 июля, 14:46
  • 3728
  • 0

Громадська організація GoLOCAL, з підтримкою e-Governance Academy, в Україні запустила інформаційну платформу про кібербулінг з метою зменшення його негативного впливу на підлітків та інформування батьків про його ознаки та наслідки. Платформа містить поради психологів та експертів з інформаційної гігієни та правових питань.

Згідно із глобальним дослідженням ЮНІСЕФ, приблизно 37% молодих людей у віці від 12 до 17 років зазнали кібербулінгу в Інтернеті, з яких 30% стикнулися з цим негативним явищем неодноразово. В Україні 29% опитаних підлітків стали жертвами онлайн-булінгу, а 16% з них навіть зазнали наслідків у вигляді пропуску шкільних занять через це.

Кібербулінг є серйозним і небезпечним явищем, що може мати негативний вплив на жертву та суспільство в цілому. Ось деякі з його небезпечних наслідків:

  1. Психологічний вплив: Кібербулінг може призвести до почуття страху, тривоги, низької самооцінки, депресії та ізоляції у жертви. Часті атаки онлайн можуть суттєво підірвати її психічний стан.

  2. Соціальна ізоляція: Кібербулінг може призвести до відчуття виключеності та відштовхування з більшої соціальної спільноти. Жертва може почуватися відокремленою та неприйнятою в колективі своїх ровесників.

  3. Академічні проблеми: Кібербулінг може впливати на навчальні досягнення жертви, знижуючи її успішність у школі або університеті.

  4. Фізична безпека: В деяких випадках кібербулінг може перерости у реальні загрози та агресію, що може підірвати фізичну безпеку жертви.

  5. Кіберпреслідування: Нападники можуть поширювати особисту чи компрометуючу інформацію про жертву в мережі, що може спричинити її публічне осоромлення та кар'єрні проблеми.

З метою протидії кібербулінгу, була створена інформаційна платформа, до розробки якої залучили українських психологів та експертів із галузі інформаційної гігієни та права. Комплексна ініціатива протидії кібербулінгу в Україні поєднує практичні поради експертів, юридичні рекомендації, реальні історії дітей та підлітків, що зазнали різних проявів кібербулінгу, а також пропонує рекомендації корисних ресурсів, фільмів та подкастів з питань інформаційної безпеки.



0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все