В Україні запускають додаток, щоб стежити за дотриманням карантину

  • 26 марта, 10:20
  • 4027
  • 0

Наступного тижня в Україні запускають спеціальний мобільний додаток, який допоможе моніторити дотримання умов карантину чи самоізоляції. Дотримання цих умов контролюватимуть через геолокацію та FaceID.

Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Як працюватиме застосунок

Додаток буде збирати дані про геолокацію та FaceID. і це відбуватиметься у випадковий період часу

"Одразу заспокою – жодного "великого брата" чи стеження за громадянами. Обов’язковий контроль для хворих та добровільний для самоізольованих. Інакше епідемію не зупинити", – каже Федоров.

Окрім того, за допомогою цього застосунку, можна буде замовляти продукти та ліки онлайн, а також повідомляти про стан здоров’я.

Також у Мінцифрі планують за допомогою сервісу Дія проводити моніторинг можливого контакту з хворим. Для цього користувачі повинні будуть сканувати QR-коди в магазинах, таксі тощо. Після цього людину будуть попереджати про можливий контакт з хворим.

Безкоштовні послуги для бізнесу

Ще один корисний інструмент, що запускає Мінцифра, – це онлайн-платформа безкоштовних послуг бізнесу. Нині існують сервіси, що пропонують багато безкоштовних послуг для громадян на період карантину. Тож в міністерстві планують зібрати всі послуги на одній платформі.

Досвід сусідів У Польщі запустили додаток, що контролює дотримання карантину через селфі

Карантин в Україні

  • Станом на 26 березня в Україні лабораторно підтвердили 156 випадків зараження коронавірусом.
  • Вірус забрав життя вже 5 людей. Наразі вилікувався лише один українець.
  • Ще троє громадян України померли внаслідок вірусу в Італії.
  • Карантин в Україні продовжили до 25 квітня. При цьому прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, якщо поширення карантину в Україні вдастся зупинити раніше, то карантин достроково зупинять.


 

Більше новин, що стосуються подій зі світу технологій, ґаджетів, штучного інтелекту, а також космосу читайте у розділі Техно


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все