В Україні запустили ІТ-систему логістики для Сил Оборони – на базі SAP

  • 20 января, 14:12
  • 3770
  • 0

12 січня в Україні презентували нову ІТ-систему логістики для Сил Оборони на базі System Analysis Program Development (SAP). Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

«Сьогодні команда Рустема Умерова презентувала ІТ-систему логістики на базі SAP. Наголошу, презентувала вже розгорнуту верхньорівневу систему… У серпні 2022 року ми в ЦПК вийшли з публічною критикою Резнікова, який не спромігся забезпечити Сили Оборони ІТ-системою логістики (у рф така система була вже давно)», — пише Шабунін.

  1. Нова система логістики дозволить пришвидшити опрацювання заявок на постачання та покращити закупівлі в армії.
  2. Наразі система впроваджена на верхньому рівні й не застосовуватиметься на рівні бригад та нижче. Розгортання ІТ-інструменту логістики на нижчих рівнях також триває.

Уперше в Міноборони про впровадження нової логістичної системи повідомили в листопаді 2023 року. Тоді у відомстві зазначили, що продукти SAP в оборонному секторі використовують 44 країни, зокрема 28 з 31 країн-членів НАТО працюють у цій системі. Найбільшими користувачами є партнери України: США, Німеччина, Нідерланди, Канада, Польща, Австралія.

SAP — німецька ERP-система для бізнесу, яка передбачає інтеграцію процесів у своє програмне середовище. У вересні 2023 року SAP заявив, що до кінця року остаточно припинить підтримку своїх рішень у росії.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все