Від слів до справи. Meta і Microsoft поскаржилися на Apple регуляторам в ЄС

  • 23 февраля, 07:52
  • 3741
  • 0

Meta і Microsoft різко розкритикували нові правила для розробників у App Store, введені Apple у зв'язку зі зміною законодавства ЄС, і тепер просять регуляторів вжити заходів щодо компанії з Купертіно.

Регулятори ЄС на початку березня мають оцінити пропозиції Apple щодо дотримання нею вимог нового Закону про цифрові ринки (DMA), спрямованого на боротьбу з домінуванням великих технологічних груп на ринку. В рамках оновлень, пов'язаних з DMA, Apple погодилася на деякі поступки, але не відмовилася від стягнення комісій з розробників додатків, що викликало хвилю критики з боку інших великих компаній, включаючи Microsoft та Meta. Тепер вони намагаються домогтися того, щоб регулятори ЄС відхилили пропозиції Apple і зажадали від компанії великих поступок для розробників додатків, пише FT.

Демієн Джерадин, адвокат розробників, які критикують Apple, стверджує, що компаніям «потрібно було близько години, щоб зрозуміти, що їх обдурили». Він переконаний, що у березні розпочнеться новий етап переговорів між ЄС та Apple з приводу дотримання DMA.

«Майже всі дотримуватимуться старих умов, і DMA фактично не матиме жодного значення. Європейська комісія каже людям: «Будь ласка, допоможіть нам, наведіть приклади того, де це не працює», — додає Джерадін.

У разі виявлення порушень з боку Apple ЄС зможе оштрафувати компанію на суму 10-20% річного обороту. Виконавчий директор Apple Тім Кук раніше цього місяця сказав, що компанії поки що «дуже важко» кількісно оцінити вплив змін DMA на прибутки компанії.

Нагадаємо, 7 березня набуде чинності новий Закон ЄС про цифрові ринки (DMA), згідно з яким Apple має дозволити користувачам iPhone та iPad у Європейському Союзі доступ до сторонніх магазинів додатків, а не лише до її власного магазину App Store, а також альтернативних методів оплати за продукти та послуги у додатках. При цьому компанія вирішила стягувати 17-відсоткову комісію за платежі та по 0,50 євро за кожну щорічну установку програми поза App Store після 1 мільйона завантажень.

Через це Spotify звинуватила Apple у здирстві. Microsoft, яка працює над власним мобільним магазином Xbox, заявила, що Apple «іде у неправильному напрямку». Засновник Meta, що володіє Facebook Instagram, Марк Цукерберг заявив, що новий Apple суперечить закону ЄС про цифрові ринки. Європейська комісія заявляла, що відреагує на зміни, запропоновані Apple, у березні — з набранням чинності законом.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все