Видавати повістки через месенджери технічно неможливо — Федоров

  • 3 апреля, 13:24
  • 3796
  • 0

Видача повісток залишається однією з найбільш обговорюваних тем у суспільстві. Зараз українців цікавить, чи розсилатимуть все ж таки повістки через месенджери. 

Віцепрем’єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, що наразі неможливо здійснити розсилку повісток військовозобов’язаним через месенджери Viber чи Telegram. 

Нещодавно член оборонного комітету Ради Федір Веніславський заявив, що в парламенті думають над тим, щоб нормативно дозволити розсилати повістки у Viber чи Telegram. Мовляв, є технічні інструменти переконатись, що особа прочитала повідомлення, і це означає, що ознайомилася з повісткою. 

Натомість Михайло Федоров вважає, що Федір Веніславський або некоректно висловився, або просто це вирвано з контексту, тож не думає, що це серйозне політичне бачення. 

Це неможливо зробити, поки немає якісного реєстру військовозобов’язаних, а до ідентифікатора реєстру не прив’язаний верифікований номер телефону. А у нас немає верифікації номера телефону та особи в державі. Я навіть не говорю зараз про Конституцію та постанови. Чисто технічно це неможливо зробити умовно в цьому році, – зазначив він.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все