Використання діапазону 900 МГц дозволить поширити зв’язок 4G

  • 3 июля, 09:48
  • 4209
  • 0

Радіочастотний ресурс (РЧР) відіграє ключову роль у наданні сучасних телекомунікаційних послуг: мобільного та супутникового зв’язку, фіксованого доступу до Інтернет. При цьому ресурс є дуже обмеженим, а перспективний спектр РЧР в Україні розподілений і використовується неефективно, що унеможливлює впровадження сучасних технологій на більшій частині території.

Так, якщо в Європі зв'язок стандартів 4G доступний для більше 90% населення, в Чехії – для 98.8%, а в Швеції – взагалі для 100% населення, то в Україні, за неофіційними даними, показник складає до 65%. Тобто, 16 млн абонентів взагалі не мають доступу до 4G, а під час подорожей без нього опиняються 26 млн абонентів.

Низка законодавчих бар’єрів та обмежень для операторів роблять побудову мереж зв’язку в регіонах економічно необґрунтованою. Відтак – якісний мобільний зв’язок майже відсутній поза межами великих українських міст.

Шляхи вирішення проблем ринку представники держави і бізнесу обговорювали 19 червня під час Круглого столу «Радіочастотний ресурс: як забезпечити якісний зв’язок в Україні?». Організатором заходу виступив BRDO за підтримки EU4Business|FORBIZ, в рамках Публічного діалогу #PROДіалог.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все