Виробники мікросхем масово відмовляються будувати заводи у США

  • 29 июня, 11:57
  • 4048
  • 0

Будівництво заводів з виробництва напівпровідників на території США мало підвищити конкурентність американської індустрії в порівнянні з Китаєм, що швидко розвивається 

Більшість мікросхем світу випускається на Тайвані, а майбутнє цієї острівної держави давно висить на волосині. Китай може спробувати захопити його, і тоді перспективи індустрії високих технологій у всьому світі будуть туманними.

Передбачаючи це, ще в січні 2021 року США ухвалили т.зв. Закон про чіпи. Цей акт спрямований на підтримку промисловості напівпровідників США. Він є частиною програми підтримки індустрії, яка також включає значні інвестиції у виробництво.

У червні 2021 року Сенат США схвалив виділення $52 млрд для будівництва нових заводів та підтримки існуючих. Це підвищило привабливість США в очах компаній, і вони почали планувати переведення потужностей до Америки.

Але після року обіцяне фінансування так і не було виділене. High-tech компанії почали відмовлятися від своїх початкових планів, пише Fortune. Intel заморозила будівництво виробництва в Огайо вартістю $20 млрд, допоки не отримає обіцяні інвестиції.

Услід за нею передумала і GlobalWafers, що є третім за величиною виробником напівпровідників у світі. Компанія планувала збудувати в США фабрику вартістю $5 млрд — але тільки якщо уряд допоможе з грошима.


Теги: китай чіпи
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все