Бум ШІ триває. Найбільший у світі виробник чіпів збільшив прибуток на третину

  • 23 июля, 07:44
  • 3751
  • 0

Квартальний прибуток TSMC, який є найбільшим у світі виробником чіпів за контрактом, виріс на 36 відсотків.

Компанія Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) повідомила, що її чистий прибуток за квітень-червень досяг 247,84 мільярда нових тайванських доларів (7,66 мільярда доларів США), що на 36,3% більше, ніж у другому кварталі минулого року. TSMC прогнозує, що дохід за липень-вересень становитиме від 22,4 до 23,2 мільярда доларів США, що відповідає очікуванням аналітиків, пише Nikkei.

Компанія також заявила, що її капітальні витрати на 2024 рік становитимуть від 30 до 32 мільярдів доларів США, що є верхнім кордоном прогнозу. У той же час компанія очікує, що постачання її чіпів буде обмежено до 2025 року, а не кінця 2024 року, як очікувалося раніше.

«Попит такий високий. Постачання продовжують бути дуже обмеженими до 2025 року, і, сподіваюся, ми зможемо змінити це у 2026 році. …Ми продовжуємо збільшувати [потужність], де тільки можемо. … З минулого року до цього року ми більш ніж подвоїли [ємність передової технології упаковки чіпів CoWoS] і, можливо, знову подвоїмося наступного року», — каже головний виконавчий директор TSMC Сісі Вей.

Вей також зазначив, що TSMC має намір запустити наступне, найдосконаліше покоління технологій виробництва мікросхем — 2-нанометрову технологію — у масове виробництво до другої половини 2025 року та оновлену версію 2-нм у 2026 році.

Раніше повідомлялося, що Apple стане першою компанією, яка отримає чіпи від тайванського виробника TSMC, побудовані за новим 2-нанометровим техпроцесом.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий