Visa вклала $100 мільйонів у розвиток технологій штучного інтелекту

  • 3 октября, 08:31
  • 3737
  • 0

Visa, провайдер платіжних рішень, має намір вкласти $100 мільйонів у проекти, які розробляють технології та додатки, пов'язані з генеративним штучним інтелектом (ШІ). Інформація надходить від TechCrunch.

Фінансування цих проектів буде здійснюватися через інвестиційний підрозділ платіжної компанії, відомий як Visa Ventures. Ця венчурна фірма має намір інвестувати в організації, які впливатимуть на майбутність комерційних операцій і платежів.

Директор з продуктів і стратегії у Visa, Джек Форестелл, висловив таку думку:

Хоча досі генеративний ШІ був здебільшого орієнтований на розв’язання завдань і створення контенту, незабаром ця технологія не тільки змінить наш спосіб життя і роботи, а й комерцію в тому сенсі, який нам необхідно зрозуміти».

Девід Рольф, голова Visa Ventures, вважає, що штучний інтелект має потенціал стати однією з найбільш перетворювальних технологій у сучасному світі. Він також підкреслив, що венчурна фірма має значну гнучкість у відношенні до обсягу інвестицій.

«З огляду на ранню стадію розвитку галузі, ми очікуємо, що фінансування буде невеликим, кілька мільйонів доларів. Але у нас є можливість робити більші інвестиції, якщо для цього є вагомі підстави», — заявив Рольф. 

Крім цього, він пояснив, що Visa має намір підтримувати компанії, які використовують генеративний штучний інтелект для вирішення реальних завдань у галузі комерції, платежів і фінтеху. Нагадаємо, що у серпні цього року проєкти, що розробляють рішення на базі штучного інтелекту, залучили $232,5 млн інвестицій.


Теги: ші
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий