Вперше управління безпілотником XQ-58A Valkyrie було здійснено за допомогою штучного інтелекту

  • 7 августа, 05:45
  • 3682
  • 0

Дослідницька лабораторія Військово-повітряних сил США (Air Force Research Laboratory) здійснила випробування безпілотного літального апарату XQ-58A Valkyrie, під час яких його управління здійснювалося за допомогою штучного інтелекту.

25 липня 2023 року на базі ВПС США "Еглін" у штаті Флорида пройшли успішні льотні випробування дрону XQ-58A Valkyrie, виготовленого компанією Kratos Defense & Security Solutions, що контролювався штучним інтелектом. Протягом трьох годин польоту штучний інтелект ефективно керував дроном, демонструючи доцільність використання ШІ для програми CCA. Ця програма спрямована на отримання 1000 передових бойових безпілотників ВПС США, які співпрацюватимуть з пілотованими літаками, відволікаючи системи противника та здійснюючи удари.

У ході тестового польоту дрон XQ-58A Valkyrie був проведений у співпраці з винищувачем F-15E Strike Eagle. Військово-повітряні сили США (ВПС США) планують використовувати таку комбінацію безпілотних дронів разом з літаками шостого покоління та F-35 Lightning II у майбутньому.


Теги: ai ші
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все