Вперше з 2010 року. Samsung поступилася лідерством на ринку смартфонів

  • 17 января, 12:01
  • 3742
  • 0

Загалом світовий ринок смартфонів зазнає труднощів, але рухається до відновлення. За даними Міжнародної корпорації даних (IDC), світові поставки смартфонів зменшилися на 3,2%, досягнувши 1,17 млрд одиниць у 2023 році.

«У другій половині 2023 року ми спостерігали значне зростання з боку бюджетних гравців на базі Android, як-от Transition і Xiaomi, завдяки швидкому зростанню на ринках, що розвиваються. Але найбільшим переможцем, безумовно, є Apple», – сказала директорка з досліджень у команді Worldwide Tracker IDC Набіла Попал.

Крім цього, Apple вдалося очолити рейтинг навіть попри конкуренцію з боку Huawei у Китаї, її найбільшому ринку.

«Без сумнівів, Apple відіграла певну роль у падінні Samsung, але загалом екосистема Android диверсифікується. Huawei повертається та швидко просувається в Китаї. Бренди, як-от OnePlus, Honor, Google та інші, випускають дуже конкурентоспроможні пристрої у нижній частині преміального сегмента. Зростає популярність складаних смартфонів та обговорень використання штучного інтелекту на смартфонах. Загалом, ринок смартфонів очікує дуже цікавий період», – вважає Раян Рейт, віцепрезидент IDC з мобільних технологій та пристроїв для споживачів.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий