Втручання російських хакерів у роботу посольств в Україні

  • 12 июля, 10:06
  • 3692
  • 0

Хакери, що ймовірно працюють на російську зовнішню розвідку, намагались зламати комп'ютери дипломатів у посольствах України, пише Reuters з посиланням на звіт Unit 42.

Дипломат, який не називає свою особу з міркувань безпеки, у квітні 2023 року розіслав електронною поштою оголошення про продаж вживаного авто, розташованого в Києві, колегам з різних посольств. Відомі хакери - як APT29 (Cozy Bear), перехопили лист та підв'язали в нього шкідливе програмне забезпечення, яке надало їм віддалений доступ до пристроїв отримувачів. Видозміненого листа надіслали десяткам інших іноземних дипломатів, які працюють у Києві. Це стосувалося представників щонайменше 22 із приблизно 80 іноземних представництв, що працюють в Києві.

Для більшої привабливості оголошень, російські хакери знизили ціну на авто до 7,5 тисяч євро, власне це і допомогло зрозуміти хакерське втручання.  Польський дипломат сказав, що хтось з отримувачів листа йому передзвонив, і назвав значно нижчу ціну під час розмови. Так стало зрозуміло, що йдеться про різні оголошення.

"Шістнадцять місяців російського вторгнення в Україну, розвідувальні дані про Україну та дипломатичні зусилля союзників майже напевно є високим пріоритетом для російського уряду”, – зазначає Unit 42 у звіті.

У 2020 році Cozy Bear(хакерська група APT29,), намагались вкрасти дослідження про вакцини і лікування COVID-19 з академічних і фармацевтичних установ у всьому світі.




0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи