Windows не буде таким, як раніше? Microsoft хоче революційних змін у своєї ОС після глобального збою

  • 31 июля, 09:18
  • 3720
  • 0

Корпорація Майкрософт прагне внести істотні зміни в Windows, щоб зробити операційну систему більш стійкою, і, ймовірно, готова заборонити постачальникам програм безпеки доступ до ядра.

Після інциденту з проблемним оновленням програмного забезпечення у сфері безпеки Falcon від CrowdStrike, яке призвело до появи «синього екрану смерті» на 8,5 мільйона ПК по всьому світу, Microsoft знову прагне підняти дискусію щодо обмеження доступу на рівні ядра всередині Windows для таких програм. Незважаючи на те, що CrowdStrike звинувачує помилку під час тестування ПЗ у глобальному збої, її програмне забезпечення може працювати на рівні ядра — основної частини операційної системи, яка має необмежений доступ до системної пам'яті та обладнання.

"Цей інцидент чітко показує, що Windows повинна віддавати пріоритет змінам та інноваціям у сфері наскрізної відмовостійкості", - говорить Джон Кейбл, віце-президент з програмного управління для обслуговування та доставки Windows, у замітці у блозі.

Кейбл закликає до більш тісної співпраці між Microsoft і її партнерами, які також дуже піклуються про безпеку екосистеми Windows, і розмірковує про те, як спонукати розробників до використання методів, які не покладаються на доступ до ядра.

Як відомо, у 2006 році корпорація Microsoft намагалася заборонити третім особам доступ до ядра Windows Vista, але зустріла опір з боку постачальників продуктів для кібербезпеки та регуляторів у ЄС. Після глобального збою Microsoft нагадала про свою угоду з регуляторами ЄС щодо доступу до ядра і звинуватила її в неможливості захистити свою операційну систему так само, як це робить, наприклад, Apple.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий