Xbox поділиться чотирма ексклюзивами із PS5 і Nintendo. Та натякає на нову консоль

  • 19 февраля, 15:18
  • 3771
  • 0

Microsoft зробить чотири ексклюзивні відеоігри для Xbox доступними для консолей конкурентів – PlayStation та Nintendo Switch. Про це повідомив генеральний директор Microsoft Gaming Філ Спенсер на офіційному подкасті Xbox. Крім того, він натякнув на вихід нової консолі, яка може стати «найбільшим технічним стрибком».

Які саме ігри?

Назви ігор поки не розголошуються, але відомо, що дві з них – з активною ігровою спільнотою, а інші дві мають менший масштаб. Джерела, знайомі з планами Microsoft, стверджують, що першими двома іграми стануть Hi-Fi Rush і Pentiment, за ними підуть Sea of Thieves і Grounded.

Спенсер стверджує, що відмова від ексклюзивів для Xbox не є основною стратегією, але водночас він прогнозує зменшення кількості ексклюзивних ігор для консолей загалом протягом наступного десятиліття.

Microsoft позиціонує цей крок як експеримент, щоб протестувати інтерес гравців. Проте чутки свідчать про більш амбітні плани щодо багатоплатформних ігор. Starfield планувався для PS5, а раніше цього місяця повідомлялося, що Microsoft розглядає можливість випуску Indiana Jones на PS5 через кілька місяців після запуску на Xbox.

Спенсер підтверджує, що Starfield та Indiana Jones не входять до першої четвірки, але не виключає їхньої появи на PS5 у майбутньому.

Це не означає, що усі ігри Xbox одразу з’являться на консолях конкурентів, але Microsoft явно розглядає таку можливість у майбутньому.

Навіщо Microsoft випускає ексклюзиви Xbox на платформах конкурентів?

Компанія говорить про необхідність для Xbox розвиватися, «щоб забезпечити довгостроковий успіх як для Xbox, так і для індустрії в цілому».

Продажі консолей Xbox серій S і X відстають від PlayStation 5, а Спенсер раніше визнав, що кількість підписок на Xbox Game Pass сповільнюється. Отже, дохід від контенту може стати гарним джерелом зростання.

Спенсер зазначив, що реакція фанатів Xbox допоможе Microsoft визначитись з наступними кроками.

«Найбільший технічний стрибок»

Окрім того, Microsoft натякнула на можливість випустити потужну нову консоль Xbox і можливо портативну версію. Компанія не розповіла деталей, але запевнила, що, як і раніше, багато інвестує в майбутнє платформи та її апаратної складової.

Президентка Xbox Сара Бонд, у подкасті вказала, що Microsoft зробить «найбільший технічний стрибок» у наступному поколінні Xbox про що розкажуть під час майбутніх свят.

Раніше ходити чутки, що компанія також планує запустити власний магазин мобільних ігор Xbox цього року. 


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий