YouTube Music отримав власний Shazam, який також дозволяє знайти пісню, наспівавши її у мікрофон

  • 29 мая, 10:15
  • 3819
  • 0

У YouTube Music додали нову функцію, яка дозволяє відшукати пісню, наспівавши її мелодію або підставивши телефон під місце, де вона звучить. Це робить її дуже схожою на Shazam.

Йдеться, що тестувати її почали ще в березні, і тепер вона з’явилася в ширшого кола користувачів, зокрема й в українців. Поки можливість скористатися є тільки на телефонах з Android, і наразі немає інформації, чи з’явиться вона для iOS.

Як знайти

Щоб знайти цю функцію, треба зайти в YouTube Music і натиснути на рядок пошуку. У правому верхньому кутику з’явиться відповідна іконка, як на скриншоті нижче. Якщо її натиснути, функція одразу ввімкнеться та почне шукати пісню, яка звучить.

Як це працює

Перше, що спало на думку, насвистувати популярну мелодію з «Twisted Nerve» від композитора Бернарда Херрманна. Саме вона прозвучала в першій частині «Вбити Біла» від режисера Квентіна Тарантіно. Проте програма чомусь знаходила лише самі ремікси. 

Навряд проблема в поганому свисті. Якщо увімкнути сам момент фільму, де використовується ця композиція (її наспівує наймана вбивця з банди Білла Еллі Драйвер, яка прийшла в лікарню, щоб вколоти смертельну ін’єкцію головній героїні Беатріс), підтягується трек Sleazebeg «Rawe Whistles», де популярний свист є тільки в самому кінці.

Далі спробували наспівати щось зі словами. Популярну пісню Майкла Джексона «Billie Jean» знайшло за декілька секунд. Українську пісню «Teresa & Maria», яка посіла третє місце на Євробаченні 2024 також знайшло швидко. Для менш популярної «Танцюю сам» від thekomakoma — знадобилося трохи більше часу, але загалом довго чекати не довелося: 7-8 секунд.

Схоже, що функція краще справляється з тими треками, де є текст. Щоб знайти якусь композицію без слів, треба старатися довше та вправніше. 

Що відомо

Функція з пошуку музики вперше з’явилася у 2020 році в пошуковику Google. Як нею скористатися та наскільки якісно вона працює. У жовтні торік можливість відшукати пісню з’явилась і в застосунку YouTube. Штучний інтелект використовується «для зіставлення звуку з оригінальним записом».


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий