З переможцями Drone Hackathon «Anti-Shahеd» укладуть контракти на 1 млн доларів

  • 27 июня, 12:01
  • 3778
  • 0

Другий щорічний Drone Hackathon "Anti-Shahеd" відбувся 24-25 червня, де 50 команд представили свої проєкти перед представниками Сил безпеки та оборони України. Після оцінки проєктів, були обрані троє переможців, які представили найефективніші та найперспективніші розробки. Кожен з них отримає фінансування у розмірі 1 млн доларів для реалізації та масштабування своїх технологічних розробок, що допоможуть впоратися з ворожими шахедами.

Drone Hackathon "Anti-Shahеd" був організований для співпраці розробників, інженерів, кіберспеціалістів та ентузіастів, які працюють над передовими системами та технологіями для виявлення, відстеження та нейтралізації ворожих дронів. Учасниками хакатону були експерти з різних військових структур, та сфери цифрових технологій, які оцінювали проєкти.

“Кожною атакою противник аналізує свої помилки та постійно працює над зміною тактики. Тому перше, що максимально швидко необхідно впровадити, — системи виявлення ворожих дронів і, звісно, оперативного їх знищення», — зазначив генерал-лейтенант, командувач повітряного командування «Центр» Анатолій Кривоножко. 

Генеральний штаб Збройних сил України, Мінцифраструктури та Мінцифри організували Drone Hackathon "Anti-Shahеd" у рамках проєкту "Армія дронів". Метою заходу було знайти інноваційні та ефективні рішення для протидії ворожим безпілотникам.




0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи