Загравання з публікою. OpenAI знову натякає, що запустити власну пошукову систему

  • 10 мая, 09:01
  • 3761
  • 0

OpenAI зареєструвала домен search.chatgpt.com, чим підігріла чутки про те, що має намір вийти на ринок пошукових систем.

Чутки про те, що OpenAI, яка створила GhatGPT, може випустити власну пошукову систему, ходять не перший місяць. Хоча сама компанія не оголошувала таких планів, напередодні користувачі соцмереж виявили сертифікати SSL, необхідні для того, щоб сайт використовував схему URL HTTPS, створені для адреси search.chatgpt.com. Після переходу по цій URL-адресі, що нагадує адресу пошуковика, користувачі поки бачать тільки чорне тло і напис «Not found».

Напередодні ведучий подкасту про штучний інтелект The Neuron Піт Хуан також опублікував у X (Twitter) загадкове повідомлення, яке містило ту саму адресу та дату - 9 травня, що може вказувати на плани компанії оголосити про просування в цьому напрямку. Пізніше він ще раз наголосив, що в четвер може бути представлений пошуковик ChatGPT.

Хуан також згадав березневий коментар гендиректора компанії Сема Альтмана, який міркував про продукт, який був би на перетині між великими мовними моделями (LLM) та пошуковими системами. Він казав, що «хотів би таке зробити, бо це було б круто».

Раніше видання The Information з посиланням на джерела повідомило, що OpenAI працює над інструментом для веб-пошуку, який може стати частиною преміальних функцій чат-бота зі штучним інтелектом ChatGPT, так і окремим продуктом компанії. Альтман стверджував, що його компанія не зацікавлена у тому, щоб перемогти Google у пошуковому бізнесі.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все