Засновників української студії Stellarium Gaming звинуватили у поганому менеджменті. Компанія відреагувала (UPD)

  • 27 января, 07:00
  • 3750
  • 0

Керівників української студії Stellarium Gaming, яка працює над грою про Голодомор Famine Way, звинуватили у безладі в менеджменті та токсичній атмосфері. Про це 2D-художниця під ніком kotyagorit розповіла у треді в X/Twitter.

За її словами, засновники студії, брат із сестрою Матвій та Соломія Близнюки не поважали працівників, зловживали своїми повноваженнями та не забезпечували належних умов праці. Окрім того, художниця працювала над грою безоплатно упродовж декількох місяців.

Вона розповіла, що їй ніколи не надавали контракту, а зарплату обіцяли виплатити у вигляді відсотків від продажів гри. Також, з її слів, розкадрування однієї із заставок виявилося нікому не потрібним, бо таке ж завдання одночасно з нею виконувала інша людина. Інші працівники команди часто скаржилися на токсичну атмосферу.

«Тут намагалися створити так звану сім’ю з команди, але вийшла вона сім’єю з аб’юзивними стосунками», – стверджує художниця.

Як відомо, в результаті такої поведінки, всі відділи програмістів та художників покинули проєкт. Наразі Stellarium Gaming працює над трьома іграми, але жодна з них не має готового сюжету.

Творча керівниця Famine Way Асія Шеховцова розповіла DOU, що негативна ситуація стосується лише коментарів стосовно Матвія та Соломії Близнюк. Вона зазначила, що всі інші працівники команди хочуть створити важливий проєкт та просувати українську культуру.

У відповідь співзасновник Stellarium Gaming Матвій Близнюк надав таку позицію:

«Інформація про розпад студії не відповідає дійсності. Офіційної заяви засновників компанії Stellarium Gaming не було, оскільки наразі ми працюємо над розвʼязанням проблем та внутрішніх питань студії».

За словами Близнюка, студія продовжить свою роботу над двома анонсованими та одним неанонсованим проєктами, але зараз «потрібен деякий час, для вирішення всіх питань і проблем компанії».

Також топменеджер студії у відповідь на критику заявив про «нехтування довірою та солідарністю» з боку частини команди.

«Наша подальша співпраця з ними не є можливою. Наразі ми працюємо над поверненням наших корпоративних акаунтів в соцмережах, і не тільки, оскільки через зраду однієї зі співзасновниць команди вони тимчасово не контролюються компанією».

Відгуки колишніх співробітників у соцмережах Близнюк розцінив як «мову ворожнечі»:

«Ми не можемо впливати на думку людей, але в нас є офіційне роз’яснення стосовно ситуації, а не спекуляції та персональні образи колишніх учасників, які розповсюдилися за межі норм етичності, професійної етики та філософії компанії і перейшли персонально як мова ворожнечі та ненависті в сторону засновників».


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий