Збройні сили України отримали набір безпілотників зі штучним інтелектом

  • 4 сентября, 12:06
  • 3731
  • 0

Міністерство оборони України оголосило про введення в дію безпілотних літальних апаратів SAKER scout, які використовують штучний інтелект. Цей комплекс включає провідний розвідувальний безпілотник та низку дронів-камікадзе типу FPV, які можна керувати, включаючи і через провідний безпілотник.

"Програмне забезпечення SAKER, що базується на алгоритмах штучного інтелекту, полегшує ефективну роботу наших військ у нейтралізації ворожих загроз. Система автоматично виявляє та реєструє координати ворожої техніки, навіть якщо вона замаскована, і миттєво передає цю інформацію в командний пункт для подальшого прийняття рішення. Це допомагає уникнути "людських помилок", оскільки оператор не завжди може враховувати всі деталі", - пояснюється в оголошенні.

SAKER scout має дальність польоту до 10 кілометрів і може бути обладнаний інфрачервоною оптикою для операцій у нічний час. Крім того, він використовує інерціальну систему наведення, що підвищує його можливості боротьби з перешкодами, включаючи радіоелектронну боротьбу.


Теги: ai ші
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все