Жадібність та голод: CEO Amazon пояснив, що вирізняє лідерів від тих, хто стоїть на місці

  • 17 июля, 12:09
  • 3698
  • 0

Генеральний директор Amazon Енді Джессі назвав одну рису, яка вирізняє людей, що будують успішні кар’єри (або мають усі здібності для цього) від тих, хто готовий миритися з певним професійним застоєм. 

Джессі нещодавно докладно описав шістнадцять принципів лідерства, яких дотримуються в Amazon, пише CNBC. Складати цей перелік свого часу почав ще засновник одного з найвпливовіших маркетплейсів світу Джефф Безос.

«Ви повинні бути жадібними й голодними, щоби постійно шукати нові способи вчитися», – сказав очільник Amazon.

У такий спосіб він наголосив на принципі «вчитися і бути допитливим». За словами Джессі, найкращі лідери ніколи не закінчують навчання і завжди прагнуть самовдосконалюватися. Він вважає, що саме здатність опановувати нове вирізняє людей, які успішно розвивають свою кар’єру, з-поміж тих, хто залишається «на місці».

Джессі наголосив, що дехто помилково в певний момент припиняє приділяти увагу саморозвитку. Люди можуть вважати це зайвим, заскладним або й загрозливим.

«В той момент, коли ви думаєте, що вам залишилося дізнатися геть трішки, ви розслабляєтеся як особистість і як професіонал, що постійно навчається», – зауважив топменеджер.

Дослідження показують, як пише видання, що звичка до здобуття нових навичок із віком може покращити пам’ять та інші когнітивні здібності, а також зробити вас щасливішими. До речі, експерт LinkedIn Анеш Раман свого часу розповів, що роботодавці часто прагнуть наймати та просувати працівників із «настроєм на зростання», тобто тих, хто постійно намагається опанувати нові навички та покращити свої здібності. 

Джессі та Безос – не єдині представники світової бізнес-спільноти, які вважають спрагу до знань одним з основних критеріїв лідерства. Їхню думку поділяє також генеральна директорка IHOP та Applebee’s Джулія Стюарт. За її словами, хороші лідери повинні усвідомлювати, що вони не завжди мають відповіді на всі питання, тому їм варто вчитися в людей навколо них.

«Ви повинні думати про те, що ви не знаєте всього й що є в чому вдосконалюватися. Навіть якщо ви витратили багато місяців або років на вивчення певної області, вона може дуже швидко перевернутися з ніг на голову», – зауважила топменеджерка.

Її головна порада: залишайтеся скромними, щоб ви могли знаходити радість у пізнанні нових речей і продовжувати розвиватися до кінця свого життя та кар’єри.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий