Знайшли винних. Microsoft стверджує, що глобальний збій став можливим через європейські регулятори

  • 25 июля, 08:47
  • 3726
  • 0

Корпорація Microsoft звинувачує європейських регуляторів у тому, що не змогла вжити заходів, щоб запобігти глобальному збою, пов'язаному з програмним забезпеченням CrowdStrike.

Помилкове оновлення програмного забезпечення від CrowdStrike, яке вивело з ладу 8,5 мільйонів персональних комп'ютерів і завдало збитків на мільярди доларів у низці галузей, включаючи авіаперевезення, роздрібну торгівлю та банківську справу, не мало жодного впливу на ПК з macOS. Це сталося тому, що операційна система Apple macOS не надає стороннім виробникам додатків доступу до рівня ядра, запобігаючи катастрофічним помилкам.

Apple забрала доступ до ядра у сторонніх розробників ще у 2019 році – з випуском macOS Catalina. Microsoft заявляє, що не змогла запровадити такі самі засоби захисту через давню угоду з Європейською Комісією. У коментарі для Wall Street Journal представник Microsoft заявив, що компанія «не може юридично захистити свою операційну систему так само, як це робить Apple через домовленість, якої вона досягла з Європейською комісією після скарги».

Йдеться про угоду 2009 року, в якій Microsoft зобов'язалася надати стороннім розробникам додатків для безпеки такий рівень доступу до своєї ОС Windows, який має сама.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий