13 антипорад для HR-фахівців сфери IT

  • 15 апреля, 12:31
  • 4186
  • 0

Лови список з тринадцяти максимально «корисних» (насправді зовсім ні) порад, які дозволять тобі стати експертом. І засновані вони всі на реальних співбесідах.

1. Будь-яка робота над вакансією починається зі збору інформації. Не задавай зайвих питань своєму керівництву, вони цього не люблять. Якщо надійшла завдання знайти менеджера - терміново шукай менеджера. Будь профі! Кого конкретно потрібно було шукати: менеджера з клінінгу або проектного менеджера, ти точно дізнаєшся пізніше.

13 антипорад для HR-фахівців сфери IT

2. При складанні опису вакансії на сайтах з підбору персоналу максимально уникай конкретних формулювань. Будь в тренді, частіше користуйся модними виразами. Кожна вакансія з пошуку програміста повинна обов'язково в собі містити:

  1. Функціонал описуємо так: «Працювати роботу на роботі в робочий час».
  2. Через кому необхідно вказати всі ІТ-технології, про існування яких ти знаєш.
  3. В якості основних плюсів вакансії і компанії обов'язково вкажи дружний колектив, цікаві завдання та серйозні проекти.
  4. Строго необхідно згадати про наявність в офісі печива та кави.

3. Золоте правило кожного професійного рекрутера говорить: «Java і Javascript - одне і теж». Це правило є непорушним.

4. Всі експерти в сфері HR знають, що на відгуки відповідати не потрібно. Всі відгуки на вакансію були відправлені або помилково, або непрофесіоналами. А ще краще почакай пару місяців і тоді відписуй.

6. При першому дзвінку важливо почати розмову з десятка уточнюючих запитань за інформацією, яку кандидат вже вказав в резюме. Розповісти про свою компанію ще встигнеш.

7. Кандидатів багато, а ти у мами один. Якщо ти працюєш в компанії «Роги і копита», а програміст відразу не зможе розповісти, що він знає про твою компанії, а також розповісти у всіх фарбах, чим вона краще за інших, то це не ваш пасажир. Відмовляй відразу.

8. На співбесідах домінуй і зневажай. На всіх інтерв'ю дуже важливо показати свою зневагу і зверхність. Перебивай кандидатів, уникай зорових контактів. Постав ноутбук на стіл і продовжуй працювати, лише іноді відволікаючись на кандидата, щоб перевірити чи не пішла людина з інтерв'ю.

9. Будь на крок попереду. Спізнюйся на співбесіди, які сам і призначив.

10. Обов'язковий список питань на інтерв'ю, який краще завчити:

  1. Ким ви себе бачите через 5 років?
  2. Розкажіть що-небудь цікаве?
  3. Чому ви вибрали саме нашу компанію?
  4. Назвіть три позитивних і три негативних своїх якості?

11. Додатково підготуйте 20 питань за профілем, випишіть на листок. На самому інтерв'ю зачитує їх з листка, запам'ятовувати не потрібно.

12. Підготуй безліч опитувань, тестувань і велике тестове завдання. Обов'язково з кожним кандидатом спочатку проведіть телефонне інтерв'ю один на один, потім запросіть в офіс на зустріч з генеральним директором, додатково призначте співбесіду з керівником відділу розробки, бонусну з тімлідом і заключну з тим, хто знає англійську. Вкрай важливо: все це повинні бути окремі зустрічі, всіх разом збирати не потрібно. Кожна зустріч повинна займати мінімум годину. Це потрібно для прийняття об'єктивного рішення по кандидату. Крім того, це дасть зрозуміти людині який претендує на посаду у вашій компанії, що у вас все серйозно.

13. Якщо за підсумком всіх співбесід ви отримали негативне рішення від колег, повідомляти кандидату про це не варто. Навіщо даремно витрачати час? У тому випадку, якщо кандидата все-таки схвалили, не поспішайте відправляти оффер. Кожні 2-3 дня списуйтесь з людиною і просіть почекати ще трохи. А якщо через пару місяців очікувань кандидат влаштовується в іншу компанію, не переймайся, значить це просто не ваша людина. Шукаємо далі.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все