7 мов програмування, які важливо знати в 2020 році

  • 10 декабря, 13:14
  • 6964
  • 0

Підбірка мов програмування, які допоможуть забезпечити успішну кар'єру в декількох сферах в майбутньому році, на думку Dice Insights.

7 мов програмування, які важливо знати в 2020 році

Мобільна розробка

Swift

Мова прийшла на зміну Objective-C і в останні роки досить жваво витісняє його в  iOS-розробці. Apple пропонує детальний вступний курс по Swift, а для дітей створила навчальне додаток Swift Playgrounds (хоч він підійде для початківців програмістів будь-якого віку).

Kotlin

Для багатьох Android-розробників головною мовою залишається Java. Проте після того, як Google назвала Kotlin кращою мовою для своєї платформи, він теж став залучати досить багато уваги. Нещодавно компанія запустила два курси для вивчення Kotlin і навчання розробці на Kotlin.

Data Science

Python

Поряд з  R  - відносно нішевою мовою програмування для статистичної обробки даних, - величезну популярність серед дата-саєнтистів і аналітиків останнім часом здобув Python. Тим, хто дивиться в майбутнє, видання радить зосередитися саме на ньому. Крім того, Python міцно укорінився в таких областях, як штучний інтелект і фінтех.

Крос-платформна розробка

Dart

Flutter, один з найпопулярніших проектів GitHub по числу контрибуторів, написаний на Dart. Це опенсорсний SDK для створення мобільних додатків, доступний для всіх ключових платформ: iOS, Android, Windows, Mac і Linux. Кількість проектів на GitHub, що використовують Dart, постійно зростає.

Інші

TypeScript

TypeScript є надбудовою над JavaScript , через що багатьма розробниками не визнана як «повноцінна» мова. Але, згідно зі звітом Octoverse, база розробників, що його використовують стрімко розширюється. Про це ж свідчить останній звіт Redmonk.

Rust

Rust посів друге місце (після Dart) серед найбільш швидкозростаючих мов за версією Octoverse. Також він  названий «найулюбленішою» мовою програмування за результатами опитування розробників, проведеного Stack Overflow.

Java

Java лідирує в рейтингах TIOBE і Octoverse, активно викладається і застосовується. Тому свою популярність ця мова не втратить, і вивчати її в 2020 цілком є сенс.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все