Чи впливає ШІ на процес рекрутингу - дослідження

  • 23 июня, 04:22
  • 4193
  • 0

У червні компанія ResumeBuilder.com провела опитування, в якому було запитано понад 1000 співробітників, які беруть участь у процесах найму, щоб вивчити, як їхні організації використовують штучний інтелект у співбесідах.

 Понад 40% підприємств вже виконали або планують впровадити співбесіди з використанням штучного інтелекту до 2024 року.

З двох третин цієї групи, більшість вважає, що використання штучного інтелекту підвищить ефективність процесу підбору персоналу.

15% зазначають, що штучний інтелект буде використовуватися для прийняття рішень щодо кандидатів без прямого впливу людини.

Понад половина респондентів вважають, що штучний інтелект зрештою замінить менеджерів з підбору персоналу.

Коли було запитано респондентів про поточне або майбутнє використання штучного інтелекту у співбесідах, 10% заявили, що їхні компанії вже зараз використовують його, 17% планують почати використовувати його ще цього року, а ще 17% мають намір розпочати використання до 2024 року. Проте 32% стверджують, що їхні компанії не планують включати штучний інтелект у процес співбесід.

З 43% респондентів, які стверджують, що їхні компанії будуть використовувати штучний інтелект для співбесід у 2024 році, 15% заявили, що штучний інтелект буде використовуватися для прийняття рішень щодо кандидатів без участі людини. 85% відповідей свідчать про те, що штучний інтелект буде надавати рекомендації щодо кандидатів, але остаточне рішення все ж прийматиме людина.

Коли респондентів попросили оцінити ефективність співбесід зі штучним інтелектом, 65% сказали, що він підвищив або підвищить ефективність найму, 14% відповіли, що зменшив або зменшить ефективність найму, а 21% вважають, що не матиме жодного впливу на цей процес.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все