Чотири книги та один серіал. Рекомендації Білла Ґейтса на літо

  • 3 июня, 12:38
  • 3969
  • 0

Мільярдер і колишній CEO of Microsoft Білл Ґейтс передивився книги та фільми зі свого літнього списку та знайшов в них одну провідну ідею — служіння іншим. Цим списком він поділився у своєму блозі.

Білл Ґейтс розповів, що між його обраними книжками, фільмами чи серіалами немає логічного зв’язку, тобто він може почати історію про Громадянську війну в США, а потім перейти на науково-фантастичний роман про далеке майбутнє.

Проте, переглянувши свій літній список збережених книг, фільмів і серіалів, він побачив в них спільну ідею — служіння іншим: чому люди це роблять, які є проблеми та чому це важливо.

«Я не мав наміру заглиблюватися в ідею служіння, але вона, безумовно, актуальна сьогодні, як ніколи. У час, коли війни домінують у заголовках новин, а наша політика стає все більш поляризованою, надихає цінувати тих, хто допомагає іншим, і думати про те, як ми можемо бути більш щедрими у власному житті», — пише Ґейтс.

Що Гейтс рекомендує почитати чи подивитися

«Жінки» Крістін Ханна

Роман розповідає історію медсестри армії США, яка відслужила дві ротації у В’єтнамі, а потім повернулася додому. «Це прекрасно написана данина групі ветеранів, які заслуговують на більшу вдячність за неймовірні жертви, які вони принесли», — пише Ґейтс.

«Заразлива щедрість», Кріс Андерсон

Кріс Андерсон понад 20 років курує TED Talks і досліджує, як інтернет може посилити вплив щедрості — це він описує й у своїй книзі. «Якщо ви хочете допомогти створити більш справедливий світ, але не знаєте, з чого почати, «Заразлива щедрість» для вас», — вважає Білл Ґейтс.

Серіал «Повільні коні»

Ґейтс розповідає, що обожнює історії про шпигунів. Британський серіал «Повільні коні» він відніс до однієї з найкращих таких історій. Він розповідає про шпигуна з британської розвідки МІ5, який опинився у «Слау-хаус» після серйозних помилок. «Слау-хаус» — це адміністративний відстійник для «невдах» на службі в МІ5, що провалили свою роботу, але чомусь не були звільнені. Тих, хто потрапляє до «Слау-хаусу», називають «повільними кіньми». Серіал доступний на Apple TV+.

«Відважне нове слово», Сал Хан

Сал Хан був піонером у галузі освітніх технологій задовго до появи штучного інтелекту. У книзі він розповідає своє бачення, як ШІ покращить освіту: результати учнів, досвід вчителів, доступ до освіти світового класу.  

«Як пізнати людину», Девід Брукс

Ключова теза з книги, яку виокремив Ґейтс, звучить так: розмовні та соціальні навички — це не просто вроджені риси, їх можна розвинути та вдосконалити. «Це більше, ніж посібник для кращого спілкування, це план для більш згуртованого та гуманного способу життя», — написав філантроп.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все