IDE Eclipse: за і проти від провідних програмістів

  • 21 ноября, 14:33
  • 5954
  • 0

Пробували писати код в Eclipse? Розповімо, які переваги і недоліки просунуті програмісти знайшли в IDE і кому вона буде корисна.

Розробники, тімліди і директори сходяться на думці, що Eclipse пропонує гідне співвідношення ціни і якості. Це середовище розробки виправдовує власні маркетингові обіцянки, а її впровадження не викликає проблем. 

Немає нічого досконалого, тому розглянемо докладніше всі плюси і мінуси IDE.

IDE Eclipse: за і проти від провідних програмістів

Переваги Eclipse

  1. Надзвичайно проста в установці і використанні.
  2. Як програмне забезпечення з відкритим вихідним кодом доступна безкоштовно (на відміну від конкурентів, таких як IntelliJ IDEA).
  3. Дає високий коефіцієнт окупності інвестицій, а значить, підприємство економить кошти і направляє вкладення в інші аспекти розробки програмного продукту.
  4. Надані функції, утиліти і автодоповнення полегшують написання коду.
  5. Завдяки різноманітності плагінів тонко налаштовується і розширюється додатковими функціями. Наприклад, ви кодите на різних мовах, виконуєте налагодження, фіксуєте зміни у власному сховищі коду і керуєте інформацією бази даних, не покидаючи Eclipse.
  6. Написана на Java, тому доступна для будь-якої платформи.
  7. Підтримує різні типи мов програмування.
  8. Підходить для розгортання додатків на серверах різних постачальників, таких як Oracle Bea Weblogic, IBM, Tomcat і інші.
  9. Підключається до різноманітних баз даних.
  10. Через багаторічне існування середовища в мережі знайдете купу документації по використанню, порад і хитрощів.
  11. Велике співтовариство розробників допомагає з вирішенням питань і проблем на форумах.
  12. Надає вбудовані локальні сервери, де розробники розгортають і тестують програми, перш ніж відправляти в інші середовища.
  13. Покрокова невпинна компіляція і миттєва перевірка помилок.
  14. Підтримує безперервну інтеграцію.
  15. Зберігає і відновлює сесії.
  16. Пропонує вбудоване юніт-тестування, оптимізацію тестів.

Так чи інакше, з розвитком інших IDE популярність Eclipse стрімко падає.

IDE Eclipse: за і проти від провідних програмістів

Недоліки Eclipse

Незважаючи на те, що це непогана безкоштовна IDE для програмування на Java, доступні в ній плагіни для інших мов (наприклад, Python) програють в порівнянні з іншими середовищами розробки (наприклад, PyCharm).

  1. Використовує багато системних ресурсів і процесор.
  2. Запускається повільно, а часом з'їдає купу пам'яті.
  3. Великовагова.
  4. Оскільки в Eclipse така велика кількість вбудованих та можливих варіантів, іноді їх вивчення займає багато часу. Хоча базові речі використовувати легко, пошук деяких просунутих функцій спершу викликає ускладнення, якщо ви не звикли до того, як працює Eclipse. Часто функції ховаються за прихованими налаштуваннями або всередині відключеної панелі.
  5. Зустрічаються труднощі з зворотною сумісністю. Наприклад, сторонні плагіни, на які ви спираєтесь у проекті, виявляються несумісними зі свіжими версіями Eclipse і не дають оновитися до останніх випусків. Або два плагіна конфліктують один з одним або викликають проблеми при одночасному використанні. Тому з'являються випадкові помилки, які важко усунути або визначити причину.
  6. Механізм логування.
  7. Функція налагодження не так досконала, як у інших платних IDE інструментів.
  8. Громіздкість деяких конфігурацій.
  9. Іноді виникають проблеми з управлінням версіями, зокрема з Git. При перемиканні гілок Git розробники помічали, що Eclipse порушував локальну настройку на різних рівнях, і доводилося витрачати час на діагностику проблеми.
  10. Неповна інтеграція з Maven і Gradle призводить до того, що переваги безперервної компіляції Eclipse не завжди використовуються.
  11. Робота пов'язана з серверами, і доводиться часто запускати clean і build.

IDE Eclipse: за і проти від провідних програмістів

Кому рекомендують Eclipse?

  1. Як IDE для програмістів Java незалежно від виду проекту: веб-додаток, автономна програма, SOAP і REST веб-служби або ESB-компоненти. Eclipse на порядок прискорює розробку на Java в порівнянні з іншими варіантами. Це середовище підходить як для маленьких, так і для великих команд, але особливо хороше для великих команд, тому що безкоштовне.
  2. Корисна в малих, середніх і великих організаціях завдяки простоті використання і підтримки коду спільнотою користувачів Eclipse.
  3. Якщо вам потрібна повнофункціональна IDE для програмування або веб-розробки, бажано безкоштовна. Все ж вік дає про себе знати в порівнянні з новими IDE, такими як Visual Studio Code , Atom або Sublime.
  4. Коли у вас серйозний проект з декількома рівнями. Ви без зусиль побудуєте складну архітектуру і будете працювати з нею легко. При створенні проекту з нуля використовуйте кілька конфігурацій, щоб домогтися більшої читабельності.

джерело


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все