Не 5G-вишки: головною мішенню коронавірусних фейків став Білл Гейтс

  • 22 апреля, 09:11
  • 4799
  • 0

За даними New York Times і компанії Zignal Labs, яка займається аналітикою медіапростору, конспірологічні теорії, що зв'язують співзасновника Microsoft з коронавірусом, за лютий-квітень згадувалися на телебаченні і в соцмережах 1,2 млн разів.

Другою за популярністю темою "змовників" є 5G-зв'язок. За частотою згадок Гейтс випереджає його на 33%. У квітні ім'я мільярдера зустрічалося в конспірологічних медійних повідомленнях рекордні 18 тисяч разів на день.

Не 5G-вишки: головною мішенню коронавірусних фейків став Білл Гейтс

Фейки про Біла Гейтса, який через свій благодійний фонд направив на боротьбу з COVID-19 $ 100 млн, а недавно - ще $ 150 млн, циркулюють на YouTube, Facebook і Twitter. Наприклад, тільки на Facebook за 2020 рік журналісти NYT знайшли 16 тисяч помилкових публікацій про Гейтса. Ці пости зібрали майже 900 тисяч лайків і коментарів.

10 найпопулярніших YouTube-відеороликів, що поширюють наклеп про причетність бізнесмена до пандемії, за березень-квітень набрали близько 5 млн переглядів. Автори виставляють Гейтсу найрізноманітніші обвинувачення - наприклад в тому, що він спеціально створив коронавірус, щоб нажитися на вакцині, винищити найбільш слабких представників людського виду або навіть впровадити тотальну систему стеження за людьми.

Білл Гейтс попереджав про ризик глобальних епідемій ще 5 років тому на одному зі своїх виступів на TED. Тоді він називав інфекційні захворювання головною загрозою для людства і за небезпекою ставив вище ядерних воєн.

Також Гейтс засудив рішення Дональда Трампа призупинити фінансування ВООЗ. Президент США поклав на організацію відповідальність за поширення коронавіруса, а також приховування від світової громадськості правди про ситуацію в Китаї.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все