Не Nvidia. Стало відомо, на чиїх чіпах Apple навчає свій ШІ

  • 14 августа, 09:03
  • 4101
  • 0

Apple використовувала чіпи Google для навчання своїх моделей штучного інтелекту.

Виробник iPhone покладався на чіпи, розроблені Google, а не лідером галузі Nvidia, для побудови двох головних компонентів своєї інфраструктури програмного забезпечення зі штучним інтелектом для майбутнього набору інструментів Apple Intelligence, пише Reuters.

У своїй дослідницькій статті Apple прямо не вказала, що не використовує чіпи Nvidia, але в описі апаратної та програмної інфраструктури її інструментів та функцій ШІ не було жодної згадки про апаратне забезпечення Nvidia.

Виробник iPhone стверджує, що для навчання своїх моделей штучного інтелекту використав два варіанти тензорного процесора Google (TPU), які організовані у великі кластери мікросхем. Для створення моделі ШІ Apple використала 2048 мікросхем TPUv5p. Для своєї серверної моделі ШІ Apple розгорнула 8192 процесори TPUv4.

Nvidia не розробляє TPU, а зосереджує свої зусилля на про графічних процесорах (GPU), які широко використовуються для штучного інтелекту. На відміну від Nvidia, яка продає свої чіпи та системи як окремі продукти, Google продає доступ до TPU через свою хмарну платформу Google. Клієнти, зацікавлені у придбанні доступу, повинні створити програмне забезпечення через хмарну платформу Google, щоб використовувати чіпи.

Нагадаємо, цього тижня Apple розгортає частину функцій свого ШІ Apple Intelligence для користувачів бета-версії її операційних систем для розробників. Загальний доступ до ШІ буде надано пізніше, ніж очікувалося.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все