Невдалий подарунок та овертайми. Айтівці назвали вагомі причини для звільнення

  • 23 ноября, 12:01
  • 4314
  • 0

Невдалий подарунок та овертайми. Айтівці назвали вагомі причини для звільнення

дівчина у світлому одязі працює за ноутбукомБажання піти з роботи може виникнути навіть через кружку. Фото: Depositphotos

Знайти роботу – ще те завдання, але й залишатися в компанії, яка не влаштовує, також часто не варіант. Айтівці поділилися, що причин для звільнення насправді є дуже багато: від низької зарплати до неповаги у вигляді не такої кружки, як хотілося.

Обговорення на цю тему запропонувала рекрутерка Анастасія Андрущенко в LinkedIn. У дописі вона зізналася, що належить до того типу працівників, які «киплять роками, але не звільняються». Та, судячи з коментарів, далеко не всі підтримують такий підхід.

Анастасія написала, що завжди уважно обирає роботодавця та дізнається всі ризики й мінуси керівника чи колективу. А якщо щось не влаштовує – не поспішає звільнятися.

«Я накопичую в собі всі аргументи, причини та приводи для звільнень, але не концентруюсь на них. Наприклад, похвала, чи якийсь успіх і класний настрій у команді може просто перекреслити та помножити на нуль негативні думки, які були до цього. Можу працювати роками, якщо моя думка та причина для звільнення тільки одна і вона інколи повторюється, я просто звикаю до неї», – пояснила спеціалістка і додала, що завжди намагається виправити ситуацію, яка не влаштовує.

А от інші користувачі назвали достатньо причин, через які вони вже звільнилися або могли б це зробити.

«Відсутність корпоративної культури, побудова роботи компанії за принципом visibility, тобто орієнтація на створення видимості роботи, а не на результат, некомпетентний керівник», – написала рекрутерка Софія Гурська.

«Мікроменеджмент або неадекватний менеджмент», – прокоментувала Ірина Приходько, бізнес-аналітик.

Читати також: Не міг працювати, бо боявся помилитися. Програміст звільнився з Amazon через стрес

«Один раз ухвалювала спонтанне рішення звільнитись, коли мені на новий рік подарували кружку не з моєю моделлю… в усіх на кружках були надруковані їхні моделі, а в мене була якась ліва. Я це сприйняла як знак неповаги. Одразу почала шукати іншу роботу, і як знайшла – звільнилась.

І ще звільнилася через хамське ставлення керівництва, звернення на кшталт “Ей, ти!”, коли ми вдвох у кабінеті, я одразу пояснила, що це не норм, шеф не зрозумів, контакт налагодити не вдалось і з часом я пішла», – пояснила 3D-художниця Юлія Федорченко.

«Токсичне керівництво, сексизм, неповага до кордонів, overtime кожного дня на пів години/годину – звільнюся, навіть якщо немає запасного плану. Вже був схожий досвід, мене вистачило на місяць (до прикладу, в інших компаніях я працювала по 2 роки). Відсутність перспективи – звільнюся, але маючи запасний план», – прокоментувала UX/UI-дизайнерка Анна Петриченко.

«Низька заробітна плата або неповага до мене з боку керівництва», – написав Макс Р., менеджер з роботи з клієнтами.

«Мені здається, якщо завести собі класного психотерапевта, то звільнитись можна буде тільки коли захочеться росту, а в поточній компанії можливостей нема. Тобто розрулити можна всі ситуації», – поділилася розробниця Євгенія Деліє.

«Якщо мінусів роботи стає більше, ніж плюсів, я починаю шукати нову», – написав програміст Єгор Кравцов.

Курс Python. Цю мову програмування використовують від базових концепцій до складних застосувань у сферах штучного інтелекту. Після проходження курсу гарантовано отримай роботу в ІТ. Більше про курс.

Читайте також: Головні помилки та питання про плани на 5 років. Рекрутери дали поради щодо пошуку роботи

«Із такого трешового з чим стикалась: кидали на гроші, не було офіційного оформлення, хамство та приниження – тут зразу піду не роздумуючи. Трохи почекаю, якщо компанія піде назустріч: овертайми, збільшення обсягів роботи, немає перспектив, компанія не відчуває мою цінність», – висловилась рекрутерка Вікторія Міркевич.

«Принаймні я маю отримати роботу, а там – подивимось», – пожартувала дизайнерка Катерина Подольська.

Обговорення розрослося на десятки коментарів, тому ще частина з них – на скриншотах.

Айтівці назвали свої причини для звільнення. Скриншот: LinkedInАйтівці назвали свої причини для звільнення. Скриншот: LinkedInАйтівці назвали свої причини для звільнення. Скриншот: LinkedInАйтівці назвали свої причини для звільнення. Скриншот: LinkedInАйтівці назвали свої причини для звільнення. Скриншот: LinkedInАйтівці назвали свої причини для звільнення. Скриншот: LinkedInАйтівці назвали свої причини для звільнення. Скриншот: LinkedInАйтівці назвали свої причини для звільнення. Скриншот: LinkedIn


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все