Ніштяки для ньюкамера: 9 ідей, що покласти у welcome box

  • 24 июля, 11:43
  • 5932
  • 0

Щоб новий співробітник все-таки повернувся після обідньої перерви в перший день, компанії готові на все. Топ-менеджери особисто вітають новачків, на їхню честь влаштовують вечірки. І навіть подарунки: раніше їх треба було заслужити сумлінною працею, а тепер – просто погодитися на роботу, і от – маєш welcome box, або оnboarding box. Що покласти в таку коробку – корисного та приємного? Ось добірка ідей, яку склало рекрутингове агентство Indigo.

Три ознаки вдалого welcome box

  1. По-перше, бажано, щоб він був оформлений у корпоративній стилістиці – логотипи, корпоративні кольори та інші деталі дозволять ненав’язливо потрапити у світ новачка, стати частиною його оточення, оздобити поки що пустий робочий стіл. І засвідчить, що тепер ви – в одному прайді. Гарний приклад – велкампак Sega з її відомим на увесь світ Соніком. 

Ніштяки для ньюкамера: 9 ідей, що покласти у welcome box

  1. По-друге, набір новачка має відповідати цінностям компанії: наприклад, свідчити про те, що команда живе за еко-принципами та піклується про здоров’я та комфорт своїх людей. 
  2. По-третє, цінується персональний підхід – іменні презенти, речі з індивідуальним дизайном і підписані власноруч привітання замість «наштампованих» чашок. Наприклад, як у компанії Facebook: набір класичний – блокнот, ручка, футболка, усе брендоване, включно із мишкою, але на столі – табличка з ім’ям власника. 

1. Корпоративний одяг

Зазвичай це брендовані футболки, толстовки та кепки. Але не найкраща ідея – просто закупити оптом партію білих футболок та шльопнути на них логотипи. Одяг має бути таким, щоб його хотілося носити – отже, варто мати речі різних розмірів, із стильним, цікавим, оригінальним дизайном. Можливо – кумедними чи мотивуючими цитатами та малюнками, які мають особливе значення для вашої команди або спільноти. А якщо команда позиціонує свою культуру як сімейну – чому б не покласти в пакет новачка зручні м’якенькі капці? ?

2. Прикольні чашки

Це неодмінний атрибут працівника і традиційний символ посвяти до команди: якщо ми п’ємо капучінку з однакових чашок – ми вже майже родичі. Але, знову-таки, добре, якщо чашка буде гарною – такою, щоб не соромно було зробити селфі з нового крутого робочого місця. Непогана ідея – термокухоль, що збереже температуру кави Front End Developer, який запрацюється. Або смарт-чашка, яка нагадає, що варто поповнити водний баланс. 

3. Смаколики та «девайси» до них

Варіантів безліч: від шоколадних батончиків, цукерок, брендованих пряників, тістечок, наборів кави та чаю до свіжих фруктів або корисних снеків без цукру. Можна також додати щось практичне для зберігання їжі – наприклад, ланчбокс, пляшку для води або підставку для чашки. 

4. Привіт від керівника

Наприклад, новачків Ebay зустрічає лист-привітання.

Новачку особливо приємно, якщо його відзначить лідер команди. Найпростіший варіант – листівка від СЕО, в якій він/вона вітає новачка на борту і бажає усіляких успіхів, написана або принаймні підписана особисто. А краще – запрошення на персональну зустріч, наприклад, сніданок або просто неформальну розмову, для особистого знайомства. 

5. Корисна канцелярія

Зазвичай це блокноти, календарі, щоденники: навіть найтехнологічніші компанії не відмовляються від паперових способів фіксування інформації. Зокрема, компанія IBM. Також ручки та інші корисні дрібнички, такі як тримач для телефона. Щоб додати індивідуальності – можна додати корпоративний стікерпак або наліпки для лептопа. Також це можуть бути потрібні технічні девайси, наприклад, power-банки. Наприклад, в Uber (офісі), окрім стандартного набору, співробітники отримують кубики-антистрес. А новачки Nike – навушники. 

Ніштяки для ньюкамера: 9 ідей, що покласти у welcome box

6. Ідейні речі

Ті, які працівник зможе використовувати не тільки на роботі, а і в особистому житті. Наприклад, для компаній, які сповідують еко-принципи, це можуть бути еко-сумки, рюкзаки або вироби з переробленої сировини. А також речі, які символізують приналежність до компанії (корпоративні значки тощо). 

7. Національний елемент

В компаніях, до яких долучаються колеги з-за кордону, до welcome package доречно додати щось актуальне саме для іноземця, наприклад – розмовник або книгу про цікаві місцеві пам’ятки, заклади, події. 

8. Коди доступу

Тобто суто практичні речі, які необхідні усім співробітникам – електронні ключі від офісних приміщень, оформлений пропуск та девайс для нього. А також – якщо у компанії є паперовий варіант – книга новачка, або welcome-book із базовою інформацією про цінності, проекти, колектив, контакти та інші корисні відомості (наприклад, розклад корпоративних тренувань) тощо.  

9. Інтелектуальна прокачка

Наприклад, нова цікава книга з професійної тематики, бестселер, яким зачитується світ, або інші цікаві речі (пазли, головоломки, настільні ігри). 

Проте важливо не тільки ЩО ми даруємо, а і ЯК. Можна просто залишити коробку на столі новачка, а можна – вручити після дружнього привітання, чаювання чи екскурсії. Все-таки головне – не речі, а емоції, які ми даруємо разом із ними. 

Источник: indigo.co.ua


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все