Огляд Ubuntu 19.04. Що нового?

  • 23 сентября, 15:15
  • 4917
  • 0

Ще 18.04.2019 відбувся реліз Ubuntu 19.04, так давайте подивимося які нові функції отримала Ubuntu в цьому релізі.

У відео нижче, ви можете подивитися як Ubuntu 19.04 виглядає зараз.

Цікавий факт: Кожна нова версія Ubuntu випускається тільки по четвергах.

Які нові можливості з'явились в Ubuntu 19.04?

0. Ubuntu 19.04 Шпалери за замовчуванням

На шпалерах за замовчуванням в Ubuntu 19.04 ви можете чітко бачити талісман Диско Дінго на задньому плані.

Огляд Ubuntu 19.04. Що нового?

1. Тема Yaru за замовчуванням підтримує більше додатків

Однією з головних особливостей Ubuntu 18.10 була нова блискуча тема за замовчуванням під назвою Yaru. Проте, тема не підтримує іконки для ряду сторонніх додатків.

Огляд Ubuntu 19.04. Що нового?

На щастя, Yaru тепер розширено і підтримує більше сторонніх додатків. Як ви можете бачити на зображенні вище, зараз все виглядає набагато красивіше.

2. GNOME 3.32

GNOME 3.32 є робочим середовищем за замовчуванням в Ubuntu 19.04. Хоча в GNOME 3.32 є багато нових функцій, ви не зможете отримати їх всі в версії GNOME, що надається Ubuntu.

Наприклад, дробове масштабування для функції HiDPI в GNOME 3.32 все ще приховано в Ubuntu 19.04. Покращення в програмному забезпеченні GNOME також не будуть присутні в Ubuntu Software Center. Іконки і теми явно замінені власною користувальницько. темою Yaru в Ubuntu.

Добре, що в Ubuntu 19.04 збереглися деякі функції більш ранньої версії GNOME, такі як глобальне меню додатків.

3. Контроль дозволів додатків

Якщо ви використовуєте смартфон на базі Android / iOS, ви, ймовірно, знаєте про управління дозволами для кожної програми. GNOME 3.32 надає такий же контроль дозволів на рівні додатків для робочого столу Ubuntu.

Огляд Ubuntu 19.04. Що нового?

Ви можете побачити, яка програма має доступ до якого ресурсу у вашій системі. Ви можете дозволити або заборонити доступ до певних ресурсів.

4. Невеликі поліпшення в додатку Terminal

В Ubuntu 19.04 з'явилося кілька невеликих змін в зовнішньому вигляді терміналу за замовчуванням (кнопка пошуку і нової вкладки).

5. Оновлення без перезавантаження

Ubuntu недавно розширила можливість оперативного виправлення для користувачів настільних ПК. При використанні оперативного виправлення Livepatch вам не потрібно перезавантажувати систему після поновлення ядра.

Опція оперативного виправлення Livepatch доступна в Ubuntu 19.04. Ви можете знайти іі в меню, відкривши спеціальну вкладку в додатку Software & Updates.

6. Інтенсивність нічного світла

Night Light (нічне світло) - не нова функція на робочому столі GNOME. Однак тепер ви можете налаштувати «тепло» або інтенсивність нічного світла на свій смак.

Огляд Ubuntu 19.04. Що нового?

7. Оновлені налаштування звуку

Налаштування звуку оновлені.

Огляд Ubuntu 19.04. Що нового?

8. Ядро Linux 5.0

Ubuntu 19.04 використовує ядро Linux 5.0, так що ви можете очікувати кращої апаратної підтримки та поліпшення продуктивності, особливо якщо у вас є дискретна відеокарта.

9. Mesa 19.0

Гарна новина для користувачів AMD: графічна бібліотека з відкритим вихідним кодом Mesa була оновлена до версії 19 в Ubuntu 19.04.

Більше оновлень: Інтеграції з Android в Ubuntu 19.04 НЕ БУДЕ

Ви, напевно, чули про  KDEConnec . Це програма, яка дозволяє вам управляти пристроєм Android з вашого робочого столу. З KDEConnect ви можете отримувати телефонні повідомлення на вашому настільному комп'ютері і відповідати на повідомлення. Управління гучністю на робочому столі і музикою з вашого телефону. Ділитися файлами і посиланнями між телефоном і ПК.

Ця програма була розроблена командою KDE, і природно, дуже добре інтегрується в робочий стіл KDE. Ubuntu 19.04 повинен був мати аналогічну функціональність з GSConnect, але в цьому випуску, цього не станеться.

Огляд Ubuntu 19.04. Що нового?

Ілюстратор  Сільвія Ріттер створила ці зачаровують шпалери Disco Dingo . Ви можете завантажити ці шпалери з її сторінки DeviantArt.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все