Попит на послуги фрилансерів у сфері бізнесу збільшився на 75%

  • 13 сентября, 18:19
  • 4658
  • 0

Пандемія Covid-19 та конфлікт стали стимулом для розвитку українського фрилансу. Обсяг послуг, які українські підприємці замовляли у фрилансерів, збільшився на 75% у порівнянні з однаковими періодами у весну-літо 2021 та 2023 року, що підтверджується результатами дослідження Freelancehunt. Зараз, із початком бізнес-сезону, ці цифри продовжують активно зростати.

Стрімкий зріст попиту на українських фрилансерів визначається значною кількістю запитів, які надходять від середніх і малих підприємств, а також привабливим та безпечним форматом роботи. У Сполучених Штатах понад 70% підприємців регулярно використовують послуги фрилансерів. Україна також слідує цьому тренду, і попит на фахівців у цьому форматі продовжує зростати щороку.

Найчастіше фрилансерів для виконання завдань на платформі Freelancehunt шукають представники галузі E-commerce і торгівлі (21,39%), а також IT-сфери (17,41%). 

"Ми передбачали активний ріст попиту на послуги фрилансерів до травня 2023 року. І, як показує практика, збільшення показників продовжується, навіть у цей осінній період. Це підтверджує факт того, що підприємці співпрацюють з фрилансерами на постійній основі, довіряють їм вирішенню складних завдань та водночас користуються всіма перевагами ринку фрилансу, такими як доступність, зручність та вигідність", - розповів Валентин Зюзін, керівник компанії Freelancehunt.

Згідно з дослідженням, фриланс є найбільш популярним серед людей у віці від 18 до 35 років, їхня кількість становить трохи більше ніж 70% усього ринку.

Найбільше фрилансерів займаються такими сферами, як дизайн (32,5%), програмування (19,99%) та написання текстів (19,38%). З іншого боку, найменшу популярність мають напрями, пов'язані з адмініструванням (1,75%), аутсорсингом і консалтингом (1,27%), а також розробкою мобільних додатків (0,81%).

Вартість послуг фрилансерів залежить від сфери роботи, рівня досвіду та кількості годин, які вони працюють. За результатами дослідження, найбільший відсоток фахівців (8,33%) заробляють понад $3000 у сфері маркетингу.


Теги: фріланс
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все