Set (Scala, Java, JavaScript, Python, `C #`) .maxBy (_. Fun) == Scala. Розробники пояснюють в 7 пунктах, чому

  • 12 августа, 10:31
  • 5338
  • 0

Колись на ринку говорили про Python-парадокс - Google інтерв'ювала Java, C і інших програмістів і вимагала від них знання Python, таким чином відбираючи тих, хто розвивається  і зацікавлений в чомусь ще, крім основної сфери діяльності. Те ж саме зараз зі Scala: якщо компанія вибирає цю мову, значить вона хоче знайти дійсно крутих розробників.

«Життя занадто коротке, щоб весь час писати на Java», - заявляють Scala-девелопери. І аргументують на сайті dev.by

Set (Scala, Java, JavaScript, Python, `C #`) .maxBy (_. Fun) == Scala. Розробники пояснюють в 7 пунктах, чому

  1. Scala дозволяє писати хороший код з меншою кількістю помилок: компілятор ретельніше перевіряє код, що дозволяє впевненіше його рефакторити. Функціональне програмування в принципі сфокусовано на тих практиках, які роблять код більш простим для розуміння і підтримки, тому що чисті функції і незмінні дані легше зрозуміти і налагодити. Можна сказати, це це тренд в багатьох мовах програмування таких, як TypeScript і Java. Але в Scala ці практики реалізуються на рівні мови. 
  2.  Scala робить розробників щасливими. У мові хороша система типів і підтримка функціональної парадигми плюс живе ком'юніті, сумісність з Java-екосистемою і поява нових підходів і власних бібліотек щороку. Перейти на Scala варто, щоб знову отримувати задоволення від своєї роботи. Життя занадто коротке, щоб весь час писати на Java. Якщо розробники переходять на Scala, найчастіше вони на цій мові і залишаються. Трапляється, скелясті мігрують на Haskell або Rust, але в Java повертаються вкрай рідко - до можливості писати елегантний код, як і до всього хорошого в принципі, швидко звикаєш. Scala дозволяє вивчати не тільки мову, але й всю велику екосистему, тому розробникам не буває нудно. В Scala-бібліотеках є куди розвиватися і рости, а значить бути винагородженим: корисні знання добре оплачуються.
  3. Scala - одна з найбільш популярних комерційних мов, яку використовують, наприклад, в розподілених системах. На Scala написаний весь ігровий бекенд Evolution Gaming, його заслужено люблять LinkedIn, Twitter, Netflix і Epic Games (Fortnite). Scala також може використовуватися для фронтенда у вигляді Scala.js, який транслюється в JavaScript.
  4. Мігрувати на Scala з Java або TypeScript не так важко, як здається. Про те, що Scala - складна мова, кажуть ті, хто ніколи не пробував на ній писати. Не обов'язково глибоко розуміти внутрішній устрій використовуваних бібліотек, щоб почати розробку на Scala. Це як з машиною: можна не розбиратися, як вона працює, але комфортно їздити. Завжди можна почати зі Scala як з «альтернативи Java», а потім впроваджувати в свій код елементи функціонального програмування. 
  5. Scala працює на JVM, використовуючи тим самим багаторічний досвід її розробників. Завдяки цьому швидкість роботи коду на Scala практично аналогічна швидкості коду на Java. Багато поширених в світі JVM-бібліотек написані на Scala (наприклад, Akka і Spark), і найпростіше їх використовувати саме з Scala-коду. 
  6. Scala теж критикують. Наприклад, за повільну компіляцію, яка завдяки останнім покращенням перестала бути проблемою. Так, компілятор як і раніше повільніше, ніж в Java, тому що робить більше роботи і не дасть зібрати проект, поки не будуть виправлені всі помилки, але це точно не головний біль. Також на Scala більше складнощів для написання проектів для Android, тому що ця ОС не є вищим пріоритетом для Scala. Але при цьому існують проекти, що дозволяють компілювати код на Scala замість Java байт-коду в машинний код ( Scala Native ) і JavaScript ( Scala.js ), а також використовувати бібліотеки цих екосистем.
  7. В цілому Scala - мова з відносно високим порогом входу. Деякі здаються, намагаючись вивчити Scala і стикаються зі складними для розуміння бібліотеками, але немає нічого неможливого. 

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все