Скільки часу потрібно для пошуку роботи та які заробітні плати мають початківці в галузі інформаційних технологій: результати опитування

  • 10 сентября, 05:20
  • 4615
  • 0

Компанія Mate academy провела дослідження, що стосується першої роботи для початківців у ІТ, а також процесу пошуку такої роботи. Представляємо найцікавіші відомості. Дослідження базувалося на інформації, отриманій від 1466 випускників академії, які знайшли роботу у напрямах Frontend, Fullstack, Java, Python, QA та UI/UX Design. 

Заробітна плата на початку кар'єри. Починаючи з 24 лютого 2022 року, перша заробітна плата в галузі інформаційних технологій стабільно залишається на практично одному рівні, з невеликими коливаннями, і в середньому складає $663 на місяць. У той же час, різниця у заробітній платі між чоловіками і жінками змінювалася. У 2021 році середня зарплата жінок була трохи вищою, ніж у чоловіків. На початку 2022 року ці суми вирівнялися, а потім спостерігалася почергова динаміка. Проте, у першому кварталі 2023 року спостерігається різке зростання зарплати чоловіків, яке становить $708, в порівнянні з $588, яке отримують жінки. Повний аналіз цієї тенденції буде можливий лише після завершення року.


  1. Способи пошуку роботи

Останнім часом кандидати витрачають більше часу на пошук нової роботи. У першому кварталі 2021 року середній час отримання пропозиції про роботу становив 83 дні, але на початку 2023 року пошукачам довелося витратити на це ще два тижні більше.

Зазвичай, початківці в галузі інформаційних технологій працюють на своїй першій роботі приблизно 8 місяців, а потім розглядають можливість зміни роботодавця. Для досягнення бажаної роботи тепер потрібно прикласти більше зусиль. Найвища кількість відгуків на вакансії зафіксована у третьому кварталі 2022 року - 387 надісланих резюме. Це в 5 разів більше, ніж у той самий період 2021 року. У першому кварталі 2023 року ситуація трохи покращилася, оскільки ринок поступово адаптується до нових умов - 235 відгуків на вакансії.

Щодо отримання пропозицій про роботу, ситуація залишається схожою: якщо у 2021 році це відбувалося від одного з трьох роботодавців, у 2022 році - від одного з семи, то у поточному році це можливо від одного з шести.

  1. Роль англійської мови в ІТ

У галузі інформаційних технологій без знання англійської мови не обійтися. Найбільша частина працевлаштованих в ІТ-сфері має рівень англійської на рівнях Intermediate (45%) і Pre-Intermediate (30%). Потім йдуть рівні Upper-Intermediate (12%) і Elementary (10%). Меншість випускників мають рівень Advanced - 3%.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все