Творець Python Гвідо ван Россум покинув Dropbox і пішов на пенсію

  • 1 ноября, 14:51
  • 5298
  • 0

Нідерландський програміст і творець мови програмування Python Гвідо ван Россум покине Dropbox після шести з половиною років роботи. Компанія оголосила про це 29 жовтня.

«Це відчуття гіркої радості. Я йду з Dropbox, тепер я на пенсії. Я багато чому навчився тут і буду сумувати за роботою», - написав 63-річний Ван Россум на своїй сторінці в Twitter.

Творець Python Гвідо ван Россум покинув Dropbox і пішов на пенсію

Під час роботи в Dropbox Ван Россум зосередився на кількох напрямках, в тому числі допоміг налагодити процес тестування і створити систему перевірки типів для Python, що отримала назву mypy.

Також Ван Россум відповідальний за створення більш легкого в підтримці коду, який можуть швидко розбирати нові розробники. За його словами, коли він тільки прийшов в Dropbox, там розробники використовували «розумний» код (clever code), який розуміли тільки вони.

Для стартапу створення «розумного» коду здається правильним, але в міру зростання і розширення команди розробки таке рішення вже не підійде, пояснив Ван Россум.

Якщо мене запитають, я відповім, що легкий в підтримці код важливіше, ніж «розумний». Якби я зіткнувся з «розумним» кодом, коротким і загадковим, і мені довелося б займатися його підтримкою, я швидше за все переписав би його.

Гвідо ван Россум створив мову програмування Python в 1989 році, коли працював в Центрі математики та інформатики Амстердамського університету. У 2005 році він влаштувався на роботу в Google, а в кінці 2012 року перейшов в Dropbox.

Як за засновником Python за ван Россум закріпилося звання «великодушного довічного диктатора» (Benevolent Dictator For Life), але в липні 2018 року він склав з себе ці повноваження. Ван Россум пояснив своє рішення тим, що втомився приймати всі рішення щодо розвитку Python і йому потрібна довга перерва.


Теги: python
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все