У що пограти в 2020 році: нещодавні та майбутні релізи

  • 27 марта, 15:55
  • 5113
  • 0

Зараз чудовий час для того, щоб знайти собі нове домашне хобі, і ігри тут якраз доречні. Тим більше, що великі студії рівня CD Projekt Red (Cyberpunk 2077, The Witcher) і Rockstar (GTA, RDR) оголосили, що Covid-19 ніяк не вплине на дату випуску їх релізів 2020-го.

Для тих, хто деякий час не грав і хоче увірватися зараз, ми підготували цей матеріал - з відмінними іграми, що вийшли нещодавно, і тими, що повинні з'явитися до кінця року. Хоча акцент зроблений на тих, що вийдуть в найближчі півроку, оскільки про інші зараз відомо не так вже й багато.

Нещодавні релізи

DOOM: Eternal

Кілька років тому id Software вирішила зробити сучасний DOOM до крайності старомодним - з лежачими на землі патронами, подвійними стрибками іншими аркадними веселощами.

У що пограти в 2020 році: нещодавні та майбутні релізи

DOOM: Eternal доводить цю ідею до межі. Ця гра не схожа ні на один з сучасних шутерів. Розробники навіть не намагалися вдавати, що їм важливий сюжет, і приділили всю увагу геймплею - він тут шалено швидкий, вимогливий до гравця і гранично чистий з точки зору дизайну. Є тільки ви, вороги, до кожного з яких потрібен свій підхід, і ваш скіл. Ця гра розважає НЕ кінематографічними вставками, а тим, що по-справжньому кидає вам виклик, і це підкуповує.

Кому підійде: любителям «м'ясних» шутерів з дев'яностих.

Кому не підійде: тим, кому дуже важливий сюжет і реалізм.

Control

Разом з Control фінська студія Remedy нарешті повернулася до свого «дивного» коріння. Пам'ятайте пригоди Алана Уейка або те, як Макс Пейн в однойменній грі раптом усвідомив, що він вигаданий персонаж, і пробив «четверту стіну»? Control пронизана цією фірмовою екстравагантністю до мозку кісток. Вся гра - наче серія «Секретних матеріалів», знята Девідом Лінчем.

У що пограти в 2020 році: нещодавні та майбутні релізи

Її геймплей з гігантськими локаціями і елементами метроідванії (коли щоб потрапити в деякі місця, потрібно розгадати загадку або отримати певні здібності) може сподобатися не всім, але її варто спробувати хоча б заради картинки - стильної і технологічної. Телекінез ще ніколи не був таким видовищним, як тут, а брутализм, зроблений з такою любов'ю, в іграх взагалі майже не зустрічається.

Кому підійде: тим, хто любить візуальну естетику.

Кому не підійде: тим, хто легко губиться на великих і заплутаних рівнях.

Call of Duty: Warzone

Якщо розробники Call of Duty щось у когось переймають, то вони зазвичай швидко стають одними з кращих в цій ніші. Warzone - друга спроба Activision зайти на поле «королівських битв», і на поточний момент найбільш вдала.

У що пограти в 2020 році: нещодавні та майбутні релізи

150 гравців тут не просто стикаються один з одним в постійно зменшуваній ігровій зоні - розробники додали до звичного геймплею відразу багато цікавих надбудов. Хорошу збро. до фінальної частини бою ви можете просто купити, а не шукати по підвалах, а смерть тут не означає кінець гри - у вас є шанс повернутися в бій, вигравши дуель з таким же невезунчиком.

Найприємніше в Warzone - це те, що вона безкоштовно поширюється окремо від торішньої Call of Duty: Modern Warfare, але при бажанні ви можете «склеїти» їх в одну гру, зберігши прогрес.

Кому підійде: тим, хто втомився від звичних «королівських битв» або ж хоче вперше спробувати цей жанр.

Кому не підійде: тим, кого не цікавлять онлайн-баталії.

Outer Wilds

Одна з найбільш концептуально незвичайних ігор минулого року. У вас є космічний корабель і маленька планетарна система, яка буде знищена вибухом зірки через 22 хвилини після початку. Після катастрофи гравець відроджується на колишньому місці і зберігає зібрані дані. Його завдання - розгадати причину катаклізму в рамках цих 22-хвилинних циклів.

У що пограти в 2020 році: нещодавні та майбутні релізи

Незважаючи на таке обмеження, в грі є справжній дух дослідження: вона не веде вас за руку, а постійна гонка з часом тільки додає азарту.

Кому підійде: тим, кому набридли шаблонні гри.

Кому не підійде: тим, хто любить рухатися з точки «А» в точку «B», ні про що не думаючи.

Disco Elysium

Той випадок, коли одна з головних рольових ігор десятиліття виходить мало не під саму його завісу. Disco Elysium робила невідома команда, і її майже ніхто не чекав, а потім вона почала начебто пилососом збирати головні нагороди 2019 року.

У що пограти в 2020 році: нещодавні та майбутні релізи

Цю гру можна охарактеризувати як «літературну RPG» - вона майже цілком тримається на якості текстів і на варіативності подій. Головний герой - поліцейський, який розслідує вбивство, але ви можете відігравати його роль так, як вам заманеться. Наприклад, перетворити його в моторошного наркомана.

Втім, для когост головні переваги Disco Elysium можуть стати і її головним недоліком: вона на англійській мові, а місцевий сленг навіть людям з відмінною англійською доводиться шукати в словниках.

Кому підійде: тим, хто скучив за хорошими рольовими іграми в дусі Planescape: Torment.

Кому не підійде: тим, хто не в ладах з англійською.

The Outer Worlds

Розробники Fallout: New Vegas по суті зробили нову Fallout: New Vegas, тільки без ліцензії, а на зміну світу після ядерної війни прийшла далека космічна колонія.

У що пограти в 2020 році: нещодавні та майбутні релізи

Якщо ви любите серії The Elder Scrolls або тривимірні версії Fallout, то в The Outer Worlds ви відчуєте себе як вдома: тут абсолютно все - від музики до найдрібніших деталей геймплея - як років 10-15 тому, але з більш красивою картинкою.

Кому підійде: тим, хто нудьгував по RPG від першої особи в стилі Bethesda.

Кому не підійде: тим, кому не подобаються жарти про капіталізм і старомодні гри.

Baba is You

За смішною назвою криється одна з найцікавіших головоломок останніх років. У Baba is You ви переміщаєте невеликі блоки з текстовими командами, на льоту змінюючи правила геймплея. Ніяк не можете обійти кам'яну стіну? Приберіть слово «wall» з команди «wall is stop», і вона перестане бути перешкодою.

У що пограти в 2020 році: нещодавні та майбутні релізи

Чим далі заходиш в Baba is You, тим сильніше по-хорошому киплять ваші мізки. Ця гра майже цілком складається з нетривіальних рішень тривіальних завдань.

Кому підійде: любителям головоломок.

Кому не підійде: тим, хто женеться за красивою картинкою або не відрізняється старанністю.

Half-Life: Alyx

Valve давно майже відійшла від розробки нових ігор і перетворилася в платформу магазину Steam і VR-шоломів Valve Index.

Саме завдяки Index і з'явилася Half-Life: Alyx. Як і у випадку з консольними ексклюзивами, розробники планують відбивати її бюджет не стільки безпосередніми продажами, скільки продажами «заліза» під неї, тобто VR-шоломів. І ця стратегія працює, тому що Valve Index знаходиться в жахливому дефіциті всі останні місяці, а його нові партії розкуповують за лічені хвилини. І це при тому, що ви з невеликими обмеженнями зможете пройти гру і на HTC Vive, і на Oculus.

У що пограти в 2020 році: нещодавні та майбутні релізи

Звичайно, багатьох зараз засмутить, що Alyx - це пріквел, а не повноцінна Half-Life 3, але для Valve це рішення було, здається, єдиним способом зняти гігантський тягар відповідальності після випуску Half-Life 2. А переміщення в VR може стати саме тим елементом, який допоможе цій франшизі зберегти свій інноваційний характер.

Кому підійде: тим, хто хоче повернутися в Сіті 17 за всяку ціну.

Кому не підійде: тим, для кого VR так і залишається недоступною розвагою.

Майбутні релізи

Resident Evil 3 Remake - 3 квітня

В останні роки японська компанія Capcom залишилася мало не останньою з тих, хто робить хоррори з великим бюджетом. Спочатку рімейки Resident Evil 2 і Resident Evil 3 повинні були бути однією великою грою, але якість і масштаби розрослися настільки, що їх розділили на два окремих релізи, що виходять з розривом в трохи менше року.

У що пограти в 2020 році: нещодавні та майбутні релізи

На цифри 2 і 3 в назві тут можна не дивитися, як і на слово «рімейк». Можете сміливо проходити ці ігри, а вже потім за бажанням заглиблюватися в іншу частину гігантської франшизи.

Обидва «рімейка» повторюють основні сюжетні ходи оригінальних ігор, але розширюють історію і сильно змінюють геймплей. Головна інновація тут в тому, що ви взагалі ніколи не будете відчувати себе в цілковитій безпеці - все завдяки Містеру Ікс і Немезіс, моторошним невбиваним амбалам, які невпинно переслідують головних героїв.

RE2 і RE3 - еталони жанру survival horror. Вони неймовірно кінематографічні і постійно тримають в напрузі. Плюс, в цьому поколінні Capcom вдало вклалася в власний движок і фотограметрію (створення ігрових об'єктів за допомогою сканування), так що картинка в цих іграх просто позамежна. Та й звук теж.

Кому підійде: любителям полоскотати собі нерви.

Кому не підійде: тим, кому і так погано спиться по ночам.

Final Fantasy VII Remake - 10 квітня

Можливо, самий амбіційний рімейк в історії. Культову JRPG, що вийшла в 1997 році, переробили з нуля, додавши в неї стільки контенту, що він просто не вмістився в один реліз. У квітні вийде лише перший епізод з двох, але вже його вам вистачить на десятки годин геймплея.

У що пограти в 2020 році: нещодавні та майбутні релізи

FF VII Remake - тимчасовий ексклюзив PS4, а навесні 2021 року він вийде на ПК.

Кому підійде: тим, хто грав в оригінал або хоче нарешті дізнатися, що таке Final Fantasy.

Кому не підійде: тим, хто на дух не переносить японську культуру і їхні ігри.

Cyberpunk 2077 - 17 вересня

Років 15-20 тому словосполучення «польський шутер» або просто «польська гра» було практично образливим, але в наш час ця країна - один зі світових лідерів геймдева, і Cyberpunk 2077 - нітрохи не менш амбітне гра, ніж недавня Red Dead Redemption 2, та й цілиться в аналогічний рівень продажів.

У що пограти в 2020 році: нещодавні та майбутні релізи

Ми поки не можемо впевнено сказати, що «Кіберпанк» буде відмінним і затьмарить «Відьмака 3» - всяке буває, однак при будь-якому розкладі вона буде головним релізом 2020 року. Навіть в цьому тексті вона згадана чисто на всякий випадок: щоб про неї зовсім нічого не знати, потрібно було провести пару років в бункері.

Кому підійде: любителям гігантських RPG і кіберпанку.

Кому не підійде: тим, хто не любить рольові ігри від першої особи.

The Last of Us: Part II - 29 травня

Продовження гри, яка потрапила практично в усі топи десятиліття. Студія Naughty Dog знову готова вивести якість анімації, оповідання і картинки на новий рівень.

У що пограти в 2020 році: нещодавні та майбутні релізи

The Last of Us: Part II обіцяє бути не тільки однією з головних ігор останніх п'яти років, а й чи не найбільш амбітною зомбі-драмою взагалі - включаючи кіно і серіали.

Кому підійде: всім, кому є 18 років.

Кому не підійде: тим, хто не любить творчість авторів серії Uncharted або ще не обзавівся PS4.

Dying Light 2 - колись в 2020-м

Серед ігрових журналістів популярна думка про те, що Dying Light 2 може стати тією самою «темною конячкою», яка затьмарить Cyberpunk 2077 якщо не в продажу, то за багатьма іншими елементами.

У що пограти в 2020 році: нещодавні та майбутні релізи

Це пов'язано з тим, що всі закриті і відкриті презентації геймплея, які проводила компанія Techland, виглядали неймовірно. Якщо перша Dying Light була дуже приємним екшеном з цікавими ідеями, то тепер розробники замахнулися на статус повноцінної екшен-RPG, де кожне ваше рішення змінює життя цілих районів вигаданого міста. І все це з приголомшливою системою паркуру, що дозволяє максимально ефектно пересуватися по світу, де правлять бандити і зомбі.

У Dying Light поки немає точної дати релізу, але за її прийдешніми демонстраціями варто стежити дуже уважно.

Кому підійде: тим, хто шукає свіжий підхід до жанру екшен-RPG з відкритим світом.

Кому не підійде: тим, хто не любить ігри з паркуром.

Death Stranding на ПК - 2 червня

У 2019 автор Metal Gear Solid Хідео Кодзіма випустив, мабуть, саму дивну гру ААА-класу за багато років. Нічого схожого на ринку просто немає. Комусь вона здається відверто нудною і «симулятором ходьби», а хтось знаходить в ній дивне умиротворення і приємну рутину.

У що пограти в 2020 році: нещодавні та майбутні релізи

Так чи інакше, до виходу версії для ПК ця гра не втратила своєї актуальності, а, навпаки, набирає. Люди сидять по домівках через невидиму загрозу, поки сміливі кур'єри продовжують підтримувати життя суспільства. Нічого не нагадує?

Кому підійде: тим, кого не лякає рутина, божевільні сюжети, довгі віртуальні прогулянки під музику і кінематографічні вставки, які можуть тривати по 20-30 хвилин.

Кому не підійде: любителям постріляти.

Horizon Zero Dawn на ПК - влітку

Цю гру часто порівнюють з останніми випусками Assassin's Creed, але це не зовсім коректно. Horizon - варіація на тему Monster Hunter. Тільки тут ви вивчаєте повадки НЕ гігантських монстрів, а гігантських роботів, що заселили Землю. Як і в Monster Hunter, до битв тут треба якийсь час готуватися, і мова не тільки про збір патронів. Наприклад, потужну машину можна для початку послабити, нацькувавши на неї роботів подрібніше, а вже потім добити.

У що пограти в 2020 році: нещодавні та майбутні релізи

Роботи в HZD - самі по собі шедеври дизайну, звуку, АІ та анімації. На створення кожної машини розробники витрачали більше року, і це помітно. Спостерігати з боку, як вони б'ються один з одним, ламаючи дерева, - одне суцільне задоволення.

При цьому Horizon - це, по суті, дві гри в одній. Поки ви вивчаєте світ і повадки машин, фоном ви дізнаєтеся, як наша планета дійшла до такого стану, і ця історія сама по собі гідна моторошнуватого науково-фантастичного роману.

Кому підійде: тим, хто не пройшов гру на PS4.

Кому не підійде: тим, хто шукає RPG з комплексними квестами - тут завдання в основному прості.

Ghost of Tsushima

Студія Sucker Punch шість років тому фактично відкривала для нас поточне консольне покоління, а тепер його закриває, мабуть, найбільш амбітною грою про середньовічню Японію з усіх існуючих.

У що пограти в 2020 році: нещодавні та майбутні релізи

Гру не назвеш історично точною, хоча вона і розповідає про цілком реальну монгольську навалу на острів Цусіма. Останній якраз і стане відкритим світом, який належить досліджувати головному герою.

Само собою, на цю тему у нас є Nioh і Sekiro, але Ghost of Tsushima на їх фоні виглядає більш дружелюбною до масового гравця і незрівнянно більш кінематографічною.

Кому підійде: практично всім.

Кому не підійде: тим, хто втомився від відкритих світів або на дух не переносить самураїв.

По матеріалам: DTF


Теги: игры
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все