Велике оновлення Siri, Apple Intelligence та ChatGPT. Що презентувала Apple на конференції розробників WWDC 2024

  • 11 июня, 09:00
  • 3988
  • 0

10 червня корпорація Apple провела свою щорічну масштабну конференцію розробників WWDC 2024. Головною темою цього року став штучний інтелект, гонитву за розвитком якого компанія раніше суттєво програвала. Розповідаємо про головні новинки та апдейти, які презентувала Apple. 

VisionOS 2 

Нова версія VisionOS 2 дозволить перетворювати 2D-фото на 3D-фото та переглядати їх разом із друзями у панорамному форматі. Крім того, є оновлення у взаємодії з інтерфейсом. Рухаючи рукою можна переглянути налаштування, час чи рівень заряду. 

VisionOS 2 полегшить розробникам створення програм. Є нові об’ємні API, які дозволяють використовувати дві програми одночасно. новий набір розробників під назвою TabletopKit для ігор і нових корпоративних API. Крім того, буде покращена робота з ПК, а Canon запропонує новий просторовий об’єктив для камери EOS R7, що дозволить створювати відео, якісніші за iPhone 15 Pro. 

VisionOS 2 вийде вже цієї осені. 

iOS 18 

Робочий стіл. Можна розміщувати іконки застосунків та віджети у будь-яку частину екрана. Змінили темний режим. Можна змінити колір та розмір іконок. iOS може запропонувати кольори на основі палітри ваших шпалер.

iOS 18 ви можете заблокувати окремі застосунки, щоби хтось, хто намагатиметься відкрити їх, мав пройти автентифікацію за допомогою PIN-коду або FaceID. Дані з цих програм не відображатимуться ані в пошуку, ані в інших програмах. Також можна приховати застосунок від сторонніх очей.

Реагувати на повідомлення в iMessege тепер можна будь-яким емодзі, а не обмеженим набором. 

iOS 18 також оновлює Mail. Apple упорядковує повідомлення за відправниками та підключає їх до програми у телефоні. Можна реорганізувати листи, архівувати або видалити всі повідомлення від компаній. Категоризація буде доступна пізніше цього року.

Гроші можна буде надсилати приклавши смартфони один до одного – застосунок Wallet дозволяє обмінюватися грошами без записаного номера чи пошти.

Додали Game Mode, який оптимізує роботу смартфона для кращої якості гри, притуплюючи роботу фонових програм. 

Оновили інтерфейс Apple Wallet для квитків. Journal видаватиме більше статистики, показуватиме серію записів та інші деталі. 

У «Фото» теж нові зміни, кажуть – що це найбільший редизайн за всю історію. Сітку із світлинами розмістили вгорі, а функції застосунку внизу. Оновлення дозволяє легше сортувати знімки з екрану або шукати якісь фотографії. 

iOS 18 буде доступна цієї осені. 

Audio & Home

AirPods

Доступ до Siri став простішим. Тепер можна не відповідати їй голосом (наприклад, коли вам дзвонять, а ви у навушниках) достатньо просто кивнути головою «так» чи «ні». AirPods Pro також має отримати режим ізоляції голосу для зручніших розмов у шумних місцях. 

tvOs

Зокрема покращують якість звучання голосу, щоби він не губився під час фонових шумів та саундтреків. Субтитри автоматично з’являтимуться, якщо ви вимикатимете звук. Також тепер додається підтримка формату відео 21:9. 

iPadOS 18

Найочікуваніше – додали калькулятор (так, це нарешті сталося). У нього додали функцію «Математичні нотатки». Тобто можна взяти Apple Pencil, записати математичний вираз, натиснути дорівнює і калькулятор має його вирішити. Але йдеться не тільки про математику, але і про фізику. 

Властивості калькулятора працюватимуть також у Notes. У нотатки, до речі, додали функцію Smart Script. Якщо додати у рукописний документ скопійований текст, функція проаналізує наявний почерк та зробить цей текст у його стилі. Якщо перекреслили – він видалиться. Або ж навпаки, 

З іншого, допрацювали інтерфейс популярних застосунків, типу нотаток. З’явився віддалений доступ до iPad інших користувачів з їхнього дозволу.

Можна поширити вигляд свого екрана через SharePlay і малювати на ньому, щоб це відображалося на екрані iPad іншої людини. Також можна подивитися на його екран, але, звісно, попросивши дозволу.

Офіційний реліз iPadOS 18 – цієї осені. 

watchOS 11

В оновленому watchOS з’являється нова функція Режиму тренування. Вона відстежуватиме інтенсивність тренувань та прослідковуватиме прогрес. Apple використовує новий алгоритм і дані своїх датчиків, щоб оцінити, скільки зусиль ви докладали під час тренування. 

У watchOS 11 з’явиться новий застосунок Vitals, який дозволить вам одразу перевіряти найважливіші показники здоров’я, зокрема частоту серцевих скорочень. Годинник попереджатиме вас про аномальну активність, а також можна буде відслідкувати вплив стилю життя на здоров’я, наприклад паління чи вживання алкоголю. Також додали нову функції відстеження здоров’я для вагітних. 

Smart Stack у watchOS автоматично додаватиме нові віджети, наприклад, попереджати про дощ. Крім того, з’явиться функція безпеки Check In, наприклад, щоби повідомляти про повернення додому. Завдяки подвійному натисканню можна буде розпочати відст

Ще з оновлень – циферблати, які самостійно підбиратимуть стиль під фото, використовуючи машинне навчання. 

macOS Sequoia

Багато функцій, які ми побачили в iOS і iPadOS, як завжди, будуть доступні в macOS Sequoia.

З’явиться новий застосунок Continuity, який дозволить відзеркалювати екран айфона на макбуці – для цього буде потрібно просто натиснути на іконку. Сповіщення з iPhone також надходитимуть на Mac, вони відображатимуться поруч із сповіщеннями Mac. Коли ви клацнете їх, ви миттєво відкриєте цю програму в дзеркалі iPhone. Увесь час iPhone може залишатися заблокованим.

macOS Sequoia дозволить значно зручніше розташовувати відкриті вікна – фактично у довільному порядку на екрані. 

Passwords – новий застосунок для збереження паролів з усієї екосистеми Apple. Він працюватиме між різними пристроями: macOS, iPadOS, visionOS та iOS – а також із Windows, якщо отримати доступ через iCloud.

Браузер Safari отримає редизайн, а також низку нових функцій. Зокрема тепер він зможе допомогти вам отримати більше інформації про сторінку під час перегляду у Reader.

Apple обіцяє, що тепер McBook підтримуватиме ігри найвищої якості. Game Porting Toolkit 2 допоможе розробникам легше переносити ігри на Mac. Також покращиться перенесення великих ігор на iPhone та iPad. 

macOS Sequoia вийде вже цієї осені. 

Apple Intelligence


  1. Apple Intelligence буде на McBook, iPad та іPhone. Може примітизувати особисті повідомлення у залежності від того, що вам треба. Редагувати текст, який пишете. 
  2. Дозволяє генерувати унікальні фото, скетчі ілюстрації у Notes, Freeform and Pages.
  3. Можна просити голосом виконувати сотні дій. Наприклад, показати фотографії знайомої людини, відтворити подкасти тощо.
  4. Штучний інтелект від Apple ґрунтується на особистій інформації, оскільки отримуватиме дані з календаря, екрану, повідомлень. Але обіцяють, що ці дані не будуть використовувати та передавати іншим компаніям. Все буде зберігайся на телефоні та спеціальному персоналізованому хмарному сервісі Private Cloud Compute.
  5. Apple Intelligence буде доступний на чипах A17 Pro та сімейства M. 
  6. Будуть максимально обходитися потужностями телефону. Якщо задача потребує додаткових ресурсів – звертатимуться до хмарних застосунків.
  7. Image Wand – новий інструмент, який дозволить створювати нотатки (наприклад, скетчі). Також він дозволить прибирати зайве з фото. 
  8. Apple Intelligence також допомогатиме вибрати фотографії та відео, створювати кліпи на основі тем, виявлених у ваших фотографіях, і додавати фонову музику та переходи. 
  9. Notes отримує функцію миттєвої транскрипції. 
  10. Apple полегшує розробникам інтеграцію ШІ. Якщо розробник використовує SiriKit, скористатися можливостями Siri AI буде легше.
  11. Генеративний ШІ також з’явиться у Xcode. 

Apple Intelligence з’явиться англійською мовою цієї осені у iOS 18, iPadOS 18 і macOS Sequoia. 

Siri

Нарешті Siri обіцяють зробити більш «живою» та покращити користувацький досвід. Обіцяють, що голосовий помічник тепер зможе розуміти неправильно сказані слова. Крім того, тепер запити можна не лише говорити голосом, але й писати повідомлення. 

Також тепер можна питати Siri про те, як користуватися окремими застосунками та програмами. Вона відображатиме інструкції. Також помічник тепер може взаємодіяти з інформацією на екрані, зокрема можна просити додавати події до календаря, чи адреси до мап, якщо вони були надіслані вам у якомусь застосунку. 

Завдяки Apple Intelligence Siri підтримуватиме дії у різних застосунках. Йдеться навіть про можливість попросити помічника виділити текст із фото (номер паспорту чи водійського посвідчення) і скопіювати його у необхідне вікно введення. 

Також Siri інтегрується у Mail. Ви зможете переписати електронні листи та отримати пропозиції різних варіантів та стилів. Завдяки Apple Intelligence буде легше готувати відповіді на листи. А у папці «Вхідні» відображатиметься попередній перегляд кожного листа з підсумками, створеними ШІ. Те саме – і зі сповіщеннями. 

Пріоритетні сповіщення відображатимуться вище та підсумовуватимуться, тож якщо ви прокинетеся до 100 сповіщень у Whatsapp, ви отримаєте стислий підсумок основного. 

Genmoji та Image Playground

Тепер ви зможете створювати власні емодзі. Ви можете ввести опис та отримати відповідний емодзі. 

Також додають опцію генеративного ШІ – Image Playground, який дозволить генерувати зображення одразу в повідомленнях. Також можна буде вибрати стиль: анімація, ескіз чи ілюстрація. Зображення можна створювати на основі ваших фото. 

Ці функції також будуть доступні для KeyNote, FreeForm та Notion. 

ChatGPT 

ChatGPT інтегрували в Siri. Він зможе також взаємодіяти з фото, документами чи презентаціями. Може щось переписати одразу у нотатках або навіть згенерувати текст за вашим запитом, згенерувати зображення одразу у застосунках. 

Користуватися ChatGPT можна безкоштовно та без авторизації, а можна залогінитися, щоби отримати доступ до його платних функцій. Обіцяють, що чат завжди питатиме дозвіл на обробку інформації. 

ChatGPT буде доступний на iOS18, padOS18 та macOS Sequoia пізніше цього року. Також кажуть, що в майбутньому доступ буде і в інших операційних системах. 


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все