Використовуємо localStorage в React

  • 26 февраля, 15:24
  • 7195
  • 0

Серцем кожного додатка на React є його стейт. Компоненти можуть мати свій власний внутрішній стейт і повірте, не дивлячись на всю їх простоту, ви можете робити з ними багато неймовірно крутих речей. Але давайте уявимо, що ви створюєте додаток і в якийсь момент вам треба локально зберегти дані від користувача або навіть зберегти весь стейт для одного або декількох інших компонентів. 

І тут, можливо, вам захочеться зрозуміти, а як же можна використовувати localStorage в React додатку? Що ж, почнемо з того, що  setState тут вам вже не помічник, але не переживайте, все буде досить просто.

Використовуємо localStorage в ReactВикористовуємо localStorage в React

Веб сховище

Веб сховище створене для того, щоб зберігати дані в браузері і воно зазнало значну кількість позитивних поліпшень в порівнянні зі своїм попередником - куками. Спочатку воно було як HTML5 API, ну а потім переросло вже в незалежну робочу одиницю. Сховище підтримується буквально кожним сучасним браузером і навіть деякими старенькими, наприклад такими як IE8. Веб сховище реалізовано двома способами: перший -  localStorage, постійне сховище даних, яке можна порівняти з постійними куками, другий -  sessionStorage централізоване сховище вільно існуюче тільки на час певної сесії і на певний період часу. Хоч ця стаття і працює з  localStorage, але ви також можете застосувати всі описані методики та на sessionStorage.

Компонент для робочого прикладу

Тут я думаю, що сторінка логіна з опцією " Remember me " підійде ідеально. Для простоти і зрозумілості, ми не будемо додавати поле пароля. Давайте подивимося на метод  render():

render ( ) { 
  return ( 
    <form onSubmit = { this.handleFormSubmit } >
      <Label>
        User: <input name = "user" value = { this.state.user } onChange = { this.handleChange } />
      </ Label>
      <Label>
        <input name = "rememberMe" checked = { this.state.rememberMe } onChange = { this.handleChange } type = "checkbox" /> Remember me
      </ Label>
      <button type = "submit" > Sign In </ button>
    </ Form>
  ) ;
}

Як ви бачите, це досить проста форма з двома інпутами і кнопкою. Код який повинен обробляти стейт також дуже легко зрозуміти:

export default class SignIn extends Component {
  state = {
    user: '' ,
    rememberMe: false
  } ;

  handleChange = ( event ) => {
    const input = event.target;
    const value = input.type === 'checkbox' ? input.checked: input.value;

    this. setState ( { [ input.name ] : value } ) ; 
  } ;

  handleFormSubmit = ( ) => { } ;

  render ( ) { /*...*/ }   
}

У прикладі коду вище ми використовуємо метод setState, щоб зберігати актуальність стейта при кожній зміні в формі. Якщо ви запустите проект, то ось, що отримаєте:

Якщо ви заповните інпут для користувача, а потім клацнете на " Remember Me " чекбокс і під кінець клікніть на кнопку " Sign In ", то ви помітите, що форма знову спорожніє:

Це цілком нормальна поведінка. Тепер ми повинні дізнатися як же нам використовувати localStorage в React і змусити форму працювати належним чином.

Крок 1: Зберігаємо дані в localStorage

У нашому прикладі потрібно зберегти дві речі:

  1. Значення опції  Remember Me
  2. Ім'я користувача, але тільки в тому випадку, якщо клікнули на опцію  Remember Me

Для цих значень ідеальним є метод  handleFormSubmit:

handleFormSubmit = ( ) => {
  const { user, rememberMe } = this.state;
  localStorage. setItem ( 'rememberMe' , rememberMe ) ;
  localStorage. setItem ( 'user' , rememberMe? user: '' ) ;
} ;

Що ж відбувається в цьому методі?

Спочатку ми призначаємо дві змінні за допомогою  деструктуризації. Далі, ми викликаємо метод  localStorage.setItem, щоб зберігати значення опції " Remember Me ". І під кінець ми зберігаємо ім'я користувача, але тільки в тому випадку, коли " Remember Me " виставлено на  true.

Ось, що поки що у нас є:

Отже, півсправи зроблено. Тепер нам треба отримати ці значення для компонента.

Крок 2: Отримуємо дані з localStorage

Всю логіку отримання даних ми покладемо в componentDidMount, але ви можете спокійно покласти її і в конструктор, якщо звичайно захочете, так як її першочергова мета - це виставлення початкового стейта нашому компоненту.

Зверніть увагу, що ви не можете викликати setState перед тим, як компонент монтується, так що, якщо ви віддаєте перевагу підходу з конструктором, то виставте властивість стейта безпосередньо.

componentDidMount ( ) { 
  const rememberMe = localStorage. getItem ( 'rememberMe' ) === 'true' ;
  const user = rememberMe? localStorage. getItem ( 'user' ) : '' ;
  this. setState ( { user, rememberMe } ) ;
}

Тепер давайте заглибимося в код:

Насамперед ми отримуємо значення " Remember me ". Уже звернули увагу, що порівняння йде з рядком "true"? Це тому що  localStorage зберігає дані як рядки. Таким чином нам треба отримати збережене значення і запарсити його назад в логічний тип даних, перед його безпосереднім використанням. Ви б також могли використовувати JSON.parse, якби були точно впевнені в тому, що там завжди буде зберігатися логічне значення у вигляді рядка. Але зараз це нам не підійде, так як саме значення НЕ виставлено при ініціалізації сторінки.

Далі ми отримуємо ім'я користувача, але тільки в тому випадку, якщо  remeberMe має значення  true. І під кінець ми призначаємо ці значення стейту компонента.

І ось вона магія!

І ще порада

Як говорилося вище,  localStorage може зберігати дані тільки в вигляді рядків. Якщо ви маєте справу тільки з деякими записаними значеннями, то це не дуже то і велика проблема. Але якщо ви хочете скористатися  localStorage на повну в вашому додатку, то я дуже раджу взяти на озброєння бібліотеку, яка полегшить збереження і отримання даних, обійшовши стороною такі процеси, як парсинг і звернення в рядок. У цій справі ідеально може підійти перевірена в боях  Store.js .

Висновок

У React localStorage дуже просто використовувати. Просто визначте в яких випадках краще зберігати і отримувати свої дані. Цей момент буде змінюватися від компонента до компоненту.

Взагалі, ви можете давати дані компонентів, як і через конструктор, так і через componentDidMount. Але врахуйте, що якщо ви збираєтеся використовувати конструктор, то вам треба визначати стейт заздалегідь, безпосередньо вказавши його властивості, так як setState метод не спрацює поки не змонтується компонент.

Джерело перекладу


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все