Як очистити історію чату та видалити дані про себе з ChatGPT?

  • 22 мая, 13:29
  • 4194
  • 0

WIRED опублікував посібник щодо того, як можна видалити свої персональні дані з бази ChatGPT і заборонити використання вашого діалогу нейромережею у подальшому навчанні.

Джерело зображення: WIRED

Чому варто бути обережним зі своєю інформацією в OpenAI?

Під час експериментів з чат-ботом виявилися деякі потенційні проблеми, коли користувачі запитували бота про своє особисте життя та друзів. OpenAI попереджує, що ChatGPT може надавати неточну інформацію. Нейромережа придумувала фальшиві газетні статті та поширювала невірні твердження, наприклад, про скандал із сексуальними домаганнями, в який потрапив професор права, або про втягнення мера Австралії у хабарництво.

Крім того, як окремі особи, так і великі корпорації серйозно стурбовані питанням використання даних. Наприклад, Samsung заборонив своїм працівникам використовувати інструменти штучного інтелекту, які створюють генеративні контент, через страх щодо збереження даних на зовнішніх серверах і ризику витоку конфіденційної інформації компанії до інших користувачів.

OpenAI розповідає, що його великі мовні моделі отримують інформацію з трьох джерел: публічні дані з Інтернету, ліцензовані дані від інших джерел і інформацію, яку люди передають через чати. Ця інформація може включати дані про окремі особи. За словами OpenAI, через велику кількість даних, пов'язаних з людьми в Інтернеті, їхня навчальна інформація неусвідомлено може включати персональну інформацію.

Наразі OpenAI впровадила форму запиту на видалення персональних даних, яка дозволяє людям, головним чином в Європі, але також в Японії, подати запит на видалення своїх даних з систем OpenAI.

Здається, що ця форма передбачена в основному для видалення інформації з відповідей, які ChatGPT надає користувачам, а не з навчальних даних. 

Щоб здійснити запит на видалення, вам потрібно:

  1. Перейти за посиланням, наданим OpenAI.
  2. Вказати своє ім'я, електронну пошту, країну проживання.
  3. Вказати, чи ви подаєте запит від свого імені чи від імені іншої особи (наприклад, юриста, який подає запит від імені клієнта), і чи ви є публічною особою або знаменитістю.
  4. Представити докази того, що вас згадали в ChatGPT. У формі вам потрібно буде надати "відповідні підказки", які призвели до вашої згадки, а також будь-які скріншоти, на яких вас згадано.

OpenAI зазначає, що не в усіх випадках може видаляти дані. Компанія заявляє, що при прийнятті рішень щодо запитів людей на видалення збалансує «конфіденційність і свободу вираження поглядів».

Також варто бути обережними стосовно своїх розмов з ChatGPT, оскільки OpenAI має обмежені можливості щодо видалення даних. За замовчуванням, ваші розмови з ChatGPT можуть використовуватися як навчальні дані для майбутніх великих мовних моделей OpenAI. Це означає, що інформація, яку ви надаєте, може бути використана у відповідях на майбутні запитання. Компанія дає можливість кожному користувачеві припинити цей процес, незалежно від їхнього місцезнаходження. Для цього потрібно виконати такі кроки:

  1. Увійдіть в ChatGPT та клацніть на свій профіль користувача в нижньому лівому куті екрана.
  2. Оберіть "Налаштування".
  3. Оберіть "Керування даними".
  4. Тут ви зможете вимкнути історію чату та навчання.

OpenAI заявляє, що вимкнення історії чату означає, що дані, які ви вводите під час розмов, "не будуть використовуватися для навчання та покращення наших моделей". Як результат, будь-яка інформація, яку ви вводите в ChatGPT, така як особисті дані про себе, своє життя або роботу, не буде відображатися в майбутніх ітераціях великих мовних моделей OpenAI.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все