Як перша година дня визначає ваш успіх — уривок з книги «Чудовий ранок. Як не проспати життя»

  • 10 марта, 08:02
  • 4238
  • 0

У видавництві «Наш формат» виходить книга Гела Елрода «Чудовий ранок. Як не проспати життя». Книга розповідає про те, як виробити корисні звички і продуктивно використовувати ранковий час.

Ось уривок із третього розділу під назвою «95-відсоткова перевірка реальністю».


Щодня зранку перед нами постає виклик — подолати сірість і почати жити на повну силу. 

Як перша година дня визначає ваш успіх — уривок з книги «Чудовий ранок. Як не проспати життя»

Це найважливіше і водночас найскладніше завдання в історії людства — відкинути виправдання і відмовки й докласти максимальних зусиль для того, щоб створити життя десятого рівня, якого ви прагнете, — без обмежень, яким живуть не дуже багато людей.

На жаль, більшість із нас не може навіть наблизитися до чогось подібного. Близько 95 % членів нашого суспільства задовольняються набагато меншим, ніж хочуть насправді. Вони щомиті шкодують і не можуть зрозуміти, що могли б усе змінити.

Адміністрація соціального забезпечення США досліджувала життя випадково обраних ста людей упродовж сорока років, від початку їхньої трудової діяльності до досягнення пенсійного віку.

Було отримано такі дані: лише одному з них вдалося розбагатіти; четверо були фінансово забезпеченими; п’ятеро і далі працювали, і не тому, що хотіли, а тому, що бракувало грошей; 36 осіб померли; 54 — збанкрутували і цілком залежали від друзів, сім’ї, родичів або уряду.

Іншими словами, якщо йдеться суто про матеріальний аспект, лише 5% із нас зможуть досягти успіху й жити незалежним і вільним життям, а 95 % повсякчас боротимуться з проблемами. З огляду на це постає головне запитання, на яке ми маємо знайти відповідь: Що можна зробити зараз, щоб до кінця життя не боротися з фінансовими проблемами?

Як подолати посередність і приєднатися до успішних 5%?

Якщо ви тримаєте в руках цю книжку, отже, вже готові перейти на наступний рівень життя. Вам набридло задовольнятися меншим, ніж ви варті, поводитися саме так, як решта людей. Ось три прості, але дуже важливі кроки, які допоможуть подолати посередність і приєднатися до 5% щасливчиків.

Крок перший: визнайте існування 95-відсоткової реальності

По-перше, ми маємо зрозуміти і визнати, що 95 % нашого суспільства ніколи не житимуть життям своєї мрії.

Якщо рішуче не налаштуємося на те, щоб почати думати і жити інакше, ніж більшість людей, просто зараз, ми погодимося на сіреньке життя, постійну боротьбу, невдачі і жаль, що переслідують людство.

Потрібно зрозуміти, що ми маємо діяти і показати оточенню, чого може досягти людина, сповнена рішучості максимально використовувати свій потенціал. Інакше це негативно позначиться на наших друзях, рідних і колегах.

Бути середньостатистичною людиною — означає задовольнятися меншим, ніж насправді хочеш отримати і на що здатний, і все життя боротися з негараздами і перешкодами. Щодня більшість людей веде постійну боротьбу у кожній сфері свого життя — фізичній, психологічній, емоційній, у стосунках і фінансах.

Більшість з нас, прокидаючись вранці, відчайдушно намагається досягти успіху, щастя, кохання, здоров’я і фінансового добробуту.

Подумайте про такі аспекти

Фізична форма. В сучасному світі ожиріння перетворилося на справжню епідемію. Збільшується кількість онкологічних і серцево-судинних захворювань. Середньостатистична людина виснажена, рівень її фізичної енергії постійно знижується. Більшість із нас не має достатньої кількості енергії, тож і дня не може прожити без кави або енергетичних напоїв.

Психічне та емоційне здоров’я. Щодня люди вживають дедалі більше ліків для боротьби з різноманітними розладами, як-от депресія чи підвищена тривожність.

Увімкніть телевізор — і одразу натрапите на рекламу якогось засобу. Зазвичай побачите поважну сімейну пару середнього віку, яка запускає на пляжі повітряного змія, а поряд бігає їхній пес. А за кадром чуємо приємний голос, що спокійно називає симптоми якоїсь хвороби та можливі побічні ефекти ліків: «Ви коли-небудь почувалися втомленими, сумними, самотніми, покинутими?

Ви страждаєте від надмірної ваги чи інших проблем і готові багато заплатити, щоб позбутися їх? Вам пощастило! Засіб АБВ вам допоможе! Попереджаємо: лікарський засіб має побічні ефекти, зокрема може викликати здуття живота, закреп, запаморочення, аритмію, сухість у роті, безсоння, лупу, нарколепсію та інші неприємні стани, набагато гірші за ті, від яких він має позбавити. Тому не чекайте — телефонуйте за вказаним номером вже зараз!».

Стосунки з іншими. Усім добре відомо, що в США нині справжня епідемія розлучень, кожен другий шлюб розпадається. Іншими словами, понад половина тих шалено закоханих парочок, що перед купою друзів і родичів заприсяглися присвятити одне одному життя, — бути разом у горі та радості, до слова, — зрештою порушують цю обіцянку.

Після 30 років шлюбу двоє моїх рідних людей — мама і тато — розлучилися. Тому мені добре відомо, наскільки сильною і болісною може бути ця вже доволі типова проблема людських стосунків.

Фінансове становище. Сьогодні рівень особистої заборгованості американців вищий, ніж будь-коли. Більшість людей навіть близько не заробляють стільки, скільки хотілося б. Вони забагато витрачають, неефективно економлять і постійно борються з великими фінансовими труднощами.

Отже, не секрет, що більшість людей не реалізує навіть маленької частинки свого потенціалу. Після того, як ми визнали цей факт, важливо дослідити причини, чому більша частина людства бореться з проблемами і змиряється з посередністю свого буття.

Крок другий: визначте причини сірого життя

Отже, ми визнали, що 95 % людей задовольняються меншим, хоча здатні на більше, відчувають труднощі практично в усіх аспектах життя і не досягають такого рівня успіху, щастя і свободи, якого бажають і заслуговують. І вони це чудово розуміють.

Важливо дізнатися, чому так відбувається. Якщо ми хочемо цього уникнути, потрібно з’ясувати, що саме змушує середньостатистичну людину жити саме так. Якщо ви запитаєте звичайного 40–50-річного американця, котрий щодня намагається наздогнати щастя, чи таким він уявляв собі щасливе життя, що, на вашу думку, він відповість? Гадаєте, він усе життя прагнув боротися з труднощами і негараздами?

Звісно ж, ні! І це справді велика проблема. Якщо 95 % мешканців планети не влаштовує їхнє життя, ми зобов’язані з’ясувати, що ці люди зробили не так, чи, може, чого вони не зробили.

Ніхто не хоче жити на полі бою. Усі хочуть бути вільними, лягати і прокидатися тоді, коли забажають, робити будь-що і будь з ким. Ми хочемо по-справжньому любити своє життя, роботу, людей, які оточують нас удома і на роботі.

Таке наше бачення успіху. Однак ваше життя само не стане таким. Його потрібно «налаштувати».

Якщо ви мрієте про незвичайне життя, з’ясуйте основні причини посередності, щоб вона не проникала у ваш світ, бо інакше вона, без сумніву, стане на заваді вашим планам.

Далі я розповім про найчастіші, на мою думку, причини появи посередності й нереалізованого потенціалу, про те, що впливало і досі негативно впливає на наше життя, а також пораджу, як виправити ситуацію.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все