Як розпізнати працівників, які планують звільнятися?

  • 7 июня, 12:03
  • 4374
  • 0

Автор матеріалу: Makh Taras, засновник IT-recruitment agency

Виявляється, ознаки майбутнього звільнення працівника з’являються за 9 місяців до самого звільнення. 5 таких ознак ми представимо в цій статті. Матеріал побудований на результатах опитування 32 мільйонів респондентів зі 125 країн світу.

1. Падіння взаємодії та лояльності працівника

Це перший “дзвіночок”, який лунає власне за 9 місяців до звільнення.

Дослідження показало, оцінка залучення лояльності працівників є важливим показником. Якщо вона знижується, ви ризикуєте втратити працівника. Як писали вище, це найчастіше трапляється за 9 місяців до звільнення, а тому важливо правильно використати цей час і зробити все, щоб не допустити втрати працівника.

2. Люди йдуть не через те, що їх робота складна, а через те, що їм не вистачає викликів

Почуття важливості є ключовим фактором залучення працівників і воно необхідне для здорового сприйняття роботи. Професори Тереза Амабіле та Стівен Крамер зазначають, що коли люди послідовно досягають прогресу у значущих проектах, вони стають більш творчими та продуктивними.

3.  Money Money Money

По-перше, варто зазначити, що окрім почуття важливості для організації, працівники повинні отримувати належну винагороду за роботу. Їхній вклад (зусилля, знання, навички) мають бути справедливо відображені з матеріального боку (підвищення оплати, бонуси, пільги тощо).

Але тут є інший аспект: навіть коли працівники відчувають, що вони належним чином винагороджені, нездатність відкрито говорити про оплату з їх менеджерами може призвести до звільнення.

Працівникам необхідно відчувати, що їхні керівники піклуються про них як про людей, і готові підтримувати їх і емоційно, і фінансово.

4. Часто працівники йдуть від менеджерів, а не від колег чи корпоративної культури

Сучасний менеджер — це більше, ніж просто людина, яка слідкує за виконанням роботи та координує її. Зараз менеджер має допомагати співробітникам розвиватись, бути для них, другом і коучем, якщо треба. Якщо між менеджером та працівником немає такого зв’язку, то останні починають швидко “відсіюватися”.

Хоча і культура компанії, і колеги, і умови мають велике значення — це ніщо, у порівнянні з важливістю хороших та взаємовигідних стосунків з керівництвом.

5. Працівники йдуть, коли не бачать шляхів для особистого розвитку

Ми всі хочемо працювати там, де можемо рости як особистість і професіонал. Виявляється, бажання стати “найкращою версією себе” є невід’ємною частиною людської природи.

Оскільки робота займає велику частину нашого життя, то дуже важливо, щоб компанія підтримувала нас на цьому шляху. Якщо такого не відбувається, співробітник починає думати про зміну роботи.

Сподіваємось, цей матеріал допоможе вам краще зрозуміти своїх працівників та “вловити” той момент, коли потрібно вживати заходів.

Источник: sunvery.com.ua


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все