Як великі ІТ-компанії допомагають боротися з коронавірусом

  • 27 марта, 14:31
  • 4389
  • 0

Технологічні компанії піклуються не тільки про себе і своїх співробітників - багато хто з них різними способами намагаються допомогти перемогти COVID-19 місцевим організаціям і всьому світу.

Як великі ІТ-компанії допомагають боротися з коронавірусом

Раніше Amazon оголосила, що додатково найме 100 тисяч складських робітників і водіїв по всьому світу (і підніме їм зарплату). Тепер Джефф Безос покликав звільнених співробітників барів і ресторанів тимчасово влаштуватися в компанію і допомогти їй справитися зі шквалом замовлень, поки вони не знайдуть нову роботу.

Microsoft купила для медиків в Сіетлі 15 тисяч захисних окулярів, костюмів, інфрачервоних термометрів. Також вона веде спільні коронавірусні проекти з Університетом Джона Хопкінса і Центрами з контролю захворювань США.

Facebook віддала лікарям 720 тисяч масок зі своїх запасів, які закуповувала ще на випадок сильних пожеж в Каліфорнії, і, як зазначив Марк Цукерберг, зараз намагається роздобути ще мільйони масок, щоб теж роздати медпрацівникам. Крім цього, соцмережа пожертвувала $ 20 млн Фонду ООН, ВООЗ, і Центрам по контролю захворювань США, а також запустила програму допомоги малим компаніям, що постраждали від коронавірусу. Гранти з хаба в $ 100 млн отримають до 30 тисяч компаній більш ніж в 30 країнах, де представлена Facebook. 

У WhatsApp спільно з ВООЗ запущений бот, який відправляє користувачам актуальну інформацію про вірус і поради щодо захисту.

Тім Кук в неділю заявив, що Apple пожертвує мільйони масок лікарням США і Європи. Всього на допомогу хворим і пом'якшення наслідків пандемії компанія вже виділила $ 15 млн. А минулого тижня Apple обмежила продаж айфонів і айпадів в одні руки - одна особа зможе купити не більше двох гаджетів деяких моделей.

Salesforce вже передала 9 тисяч масок Каліфорнійському університету та підключила всі свої ресурси і зв'язки, щоб на цьому тижні поставити медикам ще 5 мільйонів масок і інші засоби індивідуального захисту.

Tesla, за словами Ілона Маска, вже зайнялася апаратами ШВЛ і на цьому тижні збирається виготовити більше 1200 штук. Крім неї Дональд Трамп закликав терміново почати виробляти апарати ШВЛ інших автовиробників - Ford і General Motors.

IBM в рамках консорціуму, створеного спільно з Білим домом і Міністерством енергетики США, надасть обчислювальні потужності своїх суперкомп'ютерів дослідникам COVID-19. Також на цьому тижні IBM планує випустити 3 гайда по розробці додатків, орієнтованих на різні аспекти боротьби з коронавірусів, в рамках конкурсу 2020 Call for Code Global Challenge.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все