Від читання до керування: літературні інсайти для HR-лідерів

11 декабря, 07:58 Учеба 3986 0

У бурхливому потоці сьогодення, де кожен день приносить нові виклики та можливості, роль управління людськими ресурсами (HR) виявляється ключовою для стабільності та успіху компанії. HR-не просто відділ, відповідальний за найм, утримання та розвиток персоналу. Це - стратегічний ланцюг, який сплітається з усіма аспектами корпоративної культури, створюючи невидимий, але суттєвий каркас організації.

Щоб стати витонченим стратегом в цій галузі, HR-професіоналам необхідно постійно підвищувати свою кваліфікацію, а ще краще - робити це творчо. Ваш успіх залежить від того, наскільки ви готові відкривати нові горизонти та дивитися на управління людськими ресурсами як на мистецтво. У цьому вам допоможе добірка книг для саморозвитку HR. У перші частині long list – найбільш авторитетні видання, які допоможуть професіоналам у сфері управління людськими ресурсами максимально реалізувати свій потенціал та забезпечити успіх своїй компанії. Сьогодні ділимося другою частиною списку musthave до читання HR-фахівцями. 

13. Безстрашна організація: Створення психологічної безпеки на робочому місці для навчання, інновацій та зростання, (Емі К. Едмондсон)

Люди прагнуть безпеки, тому відчуття захищеності на робочому місці розкриває в них найкращі якості. Ідея психологічної безпеки визначається в цій книзі як «клімат, в якому людям комфортно виражати себе і бути собою».

14. Шлях HR-воїна: Як очолити процес трансформації вашої кар'єри та організації, (Моніка Фреде та Кері Олріч) 

Мета авторів цієї книги - надихнути на революцію в HR, щоб продемонструвати її справжню силу в організації.

15. Повернути Людину в HR: успіх HR-професіонала починається з вас, (Су Патель)

Робота HR-фахівця вимагає балансування між задоволенням потреб співробітників і створенням цінності для бізнесу, а також управління всіма аспектами політики та процесів у сфері управління персоналом. Ця книга містить практичні поради, як підтримувати цей баланс і, водночас, позитивно впливати на бізнес та співробітників.

16. Велика книга HR, (Барбара Мітчелл та Корнелія Гамлем)

Ювілейне 10-те видання "Великої книги HR " - це оновлений, всеосяжний посібник з питань, процесів та найкращих практик HR, написаний двома досвідченими та поважними фахівчинями з управління персоналом.

17. Основний посібник з управління персоналом, (Шерон Армстронг та Барбара Мітчелл)

Цей бестселер пропонує ідеї та ресурси для всіх важливих функцій HR. Видання містить актуальні поради, контрольні списки, інструменти та зразки форм, які допоможуть зорієнтуватися у складних питаннях, пов'язаних з обов'язками HR.

18.Посібник Армстронга з практики управління людськими ресурсами, (Майкл Армстронг та Стівен Тейлор)

Ця книга є класичним ресурсом для студентів та практиків у сфері управління персоналом. Автори діляться практичною, актуальною інформацією та сприяють ефективному навчанню.

19. Предиктивна HR-аналітика: Опанування HR-метрик, (Кірстен та Мартін Едвардс)

Дані є безцінним джерелом інформації, за допомогою якого можна визначити ключові тенденції та закономірності для прийняття ефективних бізнес-рішень. Крок за кроком і з використанням напрацьованих прикладів ця книга показує читачам, як проводити та інтерпретувати аналіз різних форм HR-даних, використовуючи відповідний інструментарій і як використовувати результати, щоб дати можливість практикам розробити ефективні стратегії управління персоналом. 

20. Практичний посібник з HR-аналітики: Використання даних для інформування, трансформації та розширення можливостей для прийняття кадрових рішень, (Шонна Д. Уотерс, Валері Н. Стрітс, Ліндсі Макфарлейн та Рейчел Джонсон-Мюррей) 

Використання аналітики для вирішення проблем має ключове значення для збереження конкурентоспроможності. Тому HR повинен розуміти можливості її використання. У цій книзі описано, як використовувати дані для пошуку рішень під час викликів. 

21. Сила HR. Як досягати цілей бізнесу, (Оксана Шахова, Валерія Самойлова)

У книзі зібрані відповіді на усі найпопулярніші питання, які виникають у людей, що починають працювати з персоналом у компанії. 

22. Про управління персоналом, (Harvard Business Review)

Керувати людьми - складне завдання навіть для досвідчених менеджерів. У книзі наведено поради щодо того, як це зробити ефективно.

23. Remote. Офіс не потрібен, (Джейсон Фрайд, Девід Хенссон)

Сьогодні дистанційка — невід’ємна складова нової реальності. Ця книга про те як налаштуватися на продуктивність удома й віднайти ідеальний баланс між роботою та відпочинком. 

24. Неформальне лідерство. Як надихнути команду та отримати результат (Кейт Феррацці)

Як і «Remote. Офіс не потрібен», ця книга написана під впливом глобальних змін у світі. Перманентні кризи та пандемія продиктували нові умови праці: відхід від бюрократії та збільшення популярності дистанційної роботи. Книга розповідає, як керівники та HR-менеджери повинні адаптуватися до нових трендів на ринку праці.

Сподіваюся, ви знайдете, чим можна поповнити свою книжкову поличку за допомогою цієї підбірки, адже читання має незаперечну користь для нашого інтелектуального, емоційного та культурного розвитку. Незалежно від того, чи ви читаєте для розваги, освіти чи відпочинку, це звичка, яку варто підтримувати і пропагувати серед інших.

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все