Її також знищили росіяни. Легендарна ICQ назавжди припиняє роботу

  • 28 мая, 09:01
  • 3809
  • 0

Відома програма для обміну повідомленнями "аська", якою вже 14 років володіє російська Mail.ru Group, припиняє роботу 26 червня.

ICQ, яка була дуже популярною у 1990-х та 2000-х, припинить своє існування 26 червня. Замість неї російські власники платформи пропонують використовувати месенджери VK.

ICQ була розроблена ізраїльською компанією Mirabilis і вийшла у 1996 році. У 1998 році компанію викупила AOL, американська медіакомпанія, яка є дочірнім підприємством Verizon Communications і володіє веб-сайтами The Huffington Post, TechCrunch та Engadget. Саме під керівництвом AOL ICQ досягла піку своєї популярності: на початку 2000-х кількість її користувачів досягла 100 мільйонів.

2010 року російський фонд Digital Sky Technologies (пізніше перейменований в Mail.ru Group) придбав сервіс ICQ у компанії AOL за 187,5 мільйона доларів. Досі програма функціонувала, але не була активною розробкою. Остання версія програми вийшла у квітні минулого року.

Російська компанія Mail.Ru Group, тепер відома як VK, окрім ICQ має серед активів соціальні мережі «ВКонтакте» та «Однокласники», онлайн-ігри, сервіси доставки їжі тощо. Платформи компанії заблоковано в Україні з 2017 року. Обмеження були запроваджені в рамках санкцій проти Росії, ухвалених через анексію Криму та агресію на сході України. 15 квітня 2023 року Україна запровадила нові санкції проти VK терміном на 10 років.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий