Adobe і Figma розірвали угоду про злиття на $20 млрд після регуляторних проблем у ЄС

  • 19 декабря, 17:42
  • 3781
  • 0

Компанія Adobe і Figma за взаємною згодою вирішили розірвати угоду про злиття на $20 млрд після того, як європейські регулятори пригрозили її блокуванням. Про це йдеться в офіційній заяві на сайті Adobe.

«Adobe і Figma категорично не погоджуються з нещодавніми нормативними висновками, але ми вважаємо, що в наших інтересах рухатися вперед незалежно. Хоча Adobe і Figma поділяють бачення спільного перегляду майбутньої творчості та продуктивності, ми продовжуємо мати хороші позиції, щоб отримати вигоду від наших величезних ринкових можливостей і місії змінити світ за допомогою персоналізованих цифрових технологій», — каже Шантану Нарайен, голова та СЕО Adobe.

Компанії підписали угоду про розірвання, яка розв’язує невирішені питання угоди, зокрема — сплату Adobe Figma попередньо узгодженої комісії.

Ще у вересні 2022 року Adobe і Figma оголосили про майбутнє злиття. Компанія Adobe хотіла придбати сервіс Figma за $20 млрд. Угода такого розміру привернула увагу регуляторів. Міністерство юстиції США та регулятори Великої Британії вивчали умови раніше.

У лютому 2023 року Європейська комісія оголосила, що запропоноване злиття «загрожує суттєвим впливом на конкуренцію на ринку інтерактивного дизайну». Уже в листопаді Комісія виступила з офіційною заявою проти здійснення купівлі. Попри це представники Adobe Inc. намагалися швидше завершити роботу, щоби заспокоїти європейських регуляторів. Adobe запропонувала не інтегрувати Figma у свій пакет Creative Cloud, а також розглядала можливість виведення з ринку Adobe XD, який конкурує з Figma.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все